Tre viktiga produkter som skyddar mot virala luftvägsinfektioner

Datum: 18 Mar 2020Det finns en osynlig men viktig sak i ditt hem som tar död på virus och bakterier. Luftens fukthalt. Rätt luftfuktighet dämpar smittsamheten och infektionsspridningen med 50% hos barn och 25% hos vuxna.

Det finns en anledning till att vi varje år får besök av olika vinterinfluensor. Det beror på kylan. Vi befinner oss inomhus mer och värmer upp våra hus med torr, kall luft utifrån som vid uppvärmning blir ännu torrare. Förutom att man kan uppleva torr hud och torra slemhinnor så visar forskning att bakterier och virus tenderar att överleva bättre i torr inomhusluft (10-30%).

”Luften i skandinaviska hem under vinterhalvåret är ofta alltför torr. Den brukar ligga runt endast 10 %. Den optimala luftfuktigheten för ditt hem ligger på 40-60 %” förklarar Emile Frantzen, VD på Flooré. ”Men du kan enkelt förbättra förutsättningarna.”Säker och precis luftfuktare
Floorés luftfuktare HomEvap ger virus och bakterier ett ordentligt motstånd. Via en fjärrkontroll styr du önskad luftfuktighet. HomEvap är en säker och energieffektiv luftfuktare som enkelt installeras på mekaniska ventilationssystem. Luftfuktaren är utrustad med Legiosafe® vattenfilter som fungerar naturligt utan risk för bakterietillväxt eller legionella.
Läs mer om HomEvap >>>

Allergivänlig uppvärmning
Golvvärme bidrar till sundare och friskare hem. Denna typ av uppvärmning förhindrar tillväxten av dammkvalster och mögelsporer.
Läs mer om Floorés golvvärme >>>

Smart och enkel kontroll
Du kan enkelt via mobilen ha koll på den relativa luftfuktigheten i ditt hem genom den nya trådlösa termostaten Quantum. Den har inbyggd fuktsensor och passar tillsammans med både Floorés luftfuktare och golvvärme.
Läs mer om den trådlösa termostaten Quantum >>>Denna trio-kombination gör att du inte bara får kontroll över luftfuktigheten i ditt hem utan skapar förutsättningar för både bättre hälsa och komfort för dig och din familj. Vill du veta mer? Kontakta någon av våra duktiga medarbetare eller läs mer om luftfuktighet här!

Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Hemsida: https://floore.se
Telefon: 010-221 64 00
E-post: info@floore.se
Huvudkontor och tillverkning: Vildhussens väg 11, TORPSHAMMAR
Sociala medier: Facebook Linkedin YouTube

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår