Kyl din fastighet med vattenburen golvvärme

Datum: 3 Jun 2024

Att använda vattenburen golvvärme för att kyla ditt hus är ett hållbart och energieffektivt alternativ till traditionella luftkonditioneringssystem. Det erbjuder en tyst, osynlig och jämn kylning som kan förbättra ditt inomhusklimat avsevärt .

Principen bakom är enkel; vanligtvis används vattenburen golvvärme för att värma upp ett hus genom att varmt vatten cirkulerar genom rör i golvet. För att kyla ett hus med samma system används istället kallt vatten. När det kalla vattnet cirkulerar genom rören, absorberar det värmen från inomhusluften och golvytan, vilket sänker temperaturen i rummet.

Fördelar med att kyla med golvvärme
Precis som vid uppvärmning ger golvvärme en jämn temperaturfördelning i hela rummet. Det gör att man undviker de kalla och varma zoner i ett rum som uppstår med andra kylsystem då den oftast är placerad i en del av rummet.

Att kyla med golvvärme är även en tyst och osynlig kylning, utan till exempel fläktljud från luftkonditioneringsenheter.Dessutom är systemet integrerat i golvet och därmed osynligt.

— Kylning med vattenburen golvvärme har samma fördelar som när du värmer ditt hus med vattenburen golvvärme, förtydligar Fanny Högberg, säljare på Flooré och påminner om ännu en fördel.

— Genom att använda golvytan för att kyla rummet, kan systemet arbeta vid lägre temperaturer jämfört med traditionella luftkonditioneringssystem, vilket kan leda till lägre energiförbrukning.

Komponenter och installation
För att kylning med vattenburen golvvärme ska fungera är kombinationen av vattenburen golvvärme och antingen en bergvärmepump eller en luft/vatten- värmepump med aktiv kyla en smidig lösning.

— Vi berättar gärna om vilka komponenter som behövs för just din kylning med golvvärme, säger Fanny. Hon sammanfattar:

— Med rätt utrustning och installation kan Floorés vattenburna golvvärmesystem även ge en skön svalka på sommaren och vara en hållbar lösning för ditt hem.

Hemsida: https://floore.se/
Telefon: 010-221 64 00
E-post: info@floore.se
Huvudkontor och tillverkning: Vildhussens väg 11, TORPSHAMMAR
Sociala medier: Facebook | Linkedin | YouTube

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår