Komfortvärme i badrummet även sommartid

Datum: 16 Maj 2022

Vi går mot varmare tider och behovet av att värma vattnet i golvvärmesystemet minskar. Men det innebär också att när uppvärmingssäsongen är över kan det ouppvärmda klinkergolvet kännas kyligt att kliva ut på efter duschen. Lösningen är en shunt med elpatron. Floorés Elshunt FS 36 värmer upp vattnet i golvvärmesystemet till badrumsgolvet även när du stängt av värmen i resten av huset.

Känslan av värme i ett rum är viktig

- ”En av de stora fördelarna med golvvärme är att ett rum som värms upp av golvvärme upplevs varmare än ett rum med element.” berättar Peter Jacobsson, säljare på Flooré AB.

- ”Men i sommarvärmen vill man förstås inte värma upp hela huset, då kan elshunten istället förse till exempel badrummets vattenburna golvvärme med komfortvärme.”

Komfortvärme innebär att det inte har någon uppvärmande effekt för rummet utan är mer är till för att golvet skall kännas behagligt och skönt att gå på. Sten-, keramik- och klinkergolv kan annars upplevas kalla. En till fördel med komfortvärme är att golvet snabbare torkar upp.

- ”Komfortvärmen behöver inte komma upp i speciellt höga temperaturer” säger Peter, ”och det gör elshunten till ett bra alternativ när man vill ha komfortvärme året runt.”El-shunt FS 36

Floorés El shunt FS 36 är en komplett shunt för enstaka rum i vattenburna golvvärmesystem där man vill ha värme året runt. El-patronen är på 400 W och klarar upp till 20 m2. Det innebär att den passar utmärkt för värmen i badrum, tvättstugor, hallar och liknande utrymmen. Styrning via trådlös termostat ingår och kan beställas färdigmonterad i skåp för inbyggnad.

Läs mer om El-Shunt FS 36 >>>

Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Hemsida: https://floore.se/
Telefon: 010-221 64 00
E-post: info@floore.se
Huvudkontor och tillverkning: Vildhussens väg 11, TORPSHAMMAR
Sociala medier: Facebook | Linkedin | YouTube

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår