LK Systems AB förvärvar Flooré AB

Datum: 5 Jun 2023

LK Systems AB – nordisk marknadsledare inom lösningar för värme- och tappvattensystem – har förvärvat Flooré AB. Flooré kommer fortsätta sin verksamhet precis som tidigare. Genom samarbetet med LK Systems skapas nya möjligheter inom ökad hållbarhet, marknad och produktsortiment, som gradvis kommer implementeras.

“Vi ser fram emot samarbetet med LK och de möjligheter som vi med LK Systems gemensamt skapar. Tillsammans med LK kan vi dra nytta av varandra och utvecklas ännu mer inom våra respektive områden”, säger Hannele Arvonen, VD på Flooré AB.

Gemensam utveckling för hållbar och klimatsmart golvvärme

Förvärvet accelererar LK Systems hållbarhetsarbete, genom både utveckling och egen automatiserad tillverkning av spårade isolerskivor för vattenburen golvvärme. LK Systems kunder får också tillgång till ett ännu mer klimatsmart och komplett golvvärmesortiment.

“Förvärvet av Flooré AB är ytterligare ett steg i vår strategiska plan att skapa tillväxt genom att bredda vårt erbjudande och utveckla mer hållbara lösningar. Genom den egna automatiserade tillverkningen och utvecklingen av spårade isolerskivor för vattenburen golvvärme, kan vi erbjuda mer hållbara lösningar – inte minst genom utveckling av nya miljövänliga material. Vi ser dessutom också en möjlighet att tillsammans med Flooré utveckla vår exportaffär. Sammantaget är det ett väldigt spännande förvärv som ger stora möjligheter för båda bolagen att utvecklas och vi ser nu fram emot att välkomna alla medarbetare i Flooré till LK-familjen”, säger Michael Söderberg, VD LK Systems AB.

Bidrar med utveckling och social hållbarhet i socioekonomiskt utsatt område

Floorés produktion sker på den norrländska landsbygden. Huvudkontoret ligger i Torpshammar, Ånge kommun, nära Sveriges geografiska mittpunkt. Produktion kommer fortsätta som tidigare på platsen och bidrar med utveckling och social hållbarhet i ett socioekonomiskt utsatt område. Placeringen och lokalerna i Torpshammar rymmer även möjligheter för expansion och tillväxt.

Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Hemsida: https://floore.se/
Telefon: 010-221 64 00
E-post: info@floore.se
Huvudkontor och tillverkning: Vildhussens väg 11, TORPSHAMMAR
Sociala medier: Facebook | Linkedin | YouTube

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår