Kompletta system för vattenburen golvvärme

Datum: 17 Apr 2024

Flooré är en av Europas största tillverkare av golvvärmeskivor för nybyggnation och renovering och levererar kompletta och smarta vattenburna golvvärmelösningar. Företaget erbjuder system både med skivor, ingjutet eller med spårade golvspånskivor. De olika systemen har alla olika fördelar, men oavsett ditt val av lösning erbjuder Flooré kompletta system med de enheter som behövs i varje unikt projekt såsom smart styrning, golvvärmerör, shuntar och fördelare. Flooré levererar även tillbehör och enskilda komponenter för golvvärme. Enkelt, tryggt och smart för dig som kund.

Både vid nybyggnation och renovering

Vid nybyggnation med välisolerad betonggrund är ingjutning av slangen direkt i betongen en flexibel och kostnadseffektiv väg till varma fötter. Fördelen med ingjuten golvvärme är att det oftast är ett mer prisvärt val vid själva inköpet samt innebär hög flexibilitet vid installationen eftersom du enkelt kan lägga slangar under väggar och i olika avstånd. När du gjuter in golvvärme ska golvvärmerören värma upp hela ingjutningen – du får värme som strålar både uppåt och neråt.

Flooré golvvärmeskivor ger däremot effektivare och adaptiv uppvärmning vilket betyder lägre kostnader på sikt. De aluminiumbeklädda EPS-skivorna leder nämligen värmen effektivt och reagerar snabbt då temperaturen eller värmebehov förändras, endast ca 45 minuter i jämförelse med ingjuten golvvärme där det tar upp till 8 timmar. Aluminium har en utmärkt värmeledningsförmåga och ger värmespridning över hela golvytan. Skivan finns även i olika tjocklekar, tunn skiva som ger låg bygghöjd och tjockare skiva med extra isolering liksom för olika rörstorlekar och cc-mått vilket även gör dem utmärkta för kombinationen värme och kylning/svalka. Golvvärmeskivan kan även installeras i vägg och tak när höga kyl-, eller värmebehov är önskvärda.
Support och stöd för kompletta golvvärmessystem

Flooré strävar efter hög tillgänglighet och bra support. Vid större installationer behövs vanligtvis hjälp med produktval, materialberäkning, ritning för rörläggning och tekniska beräkningar. Den hjälpen får du kostnadsfritt av Floorés planeringsservice.

Flooré har även en onlinetjänst, ”Golvvärmeguiden”, med en avancerad beräkningslösning som rekommenderar de enheter som behövs i varje unikt projekt. I vissa fall behövs till exempel en shunt, fördelare och ställdon. För att komplettera din golvvärmelösning erbjuder Flooré även smarta lösningar för styrning av värmen, till exempel via app.

Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår