Flooré med sikte på den bästa möjliga golvvärmelösningen

Datum: 1 Dec 2021

Flooré är en av Europas största tillverkare av golvvärmeskivor och finns idag i 15 olika länder i Europa. Den patenterade skivan tillverkas i helautomatiska robotlinjer i Torpshammar, mitt i Sverige.

– Vår produktionskapacitet överstiger hela 500 000 m² per år, berättar Hannele Arvonen, nytillträdd VD på Flooré AB.
– Vi kan erbjuda projektförsäljning vid större behov än fem pallar per order. Vi har märkt att detta är uppskattat hos arkitekter, byggföretag, grossister och villaleverantörer då vi kan erbjuda hela vårt sortiment av golvvärmeskivor till konkurrenskraftiga priser.


Enklare projektering med kvadratmeterpriser – Skivor, ingjutet och värmeplåtar

För att underlätta offerter och dimensionering så erbjuder Flooré fasta kvadratmeterpriser på de golvvärmesystem man erbjuder idag; vattenburen golvvärme med skivor, ingjuten golvvärme eller värmeplåtar som monteras i träbjälklag. Vid en order avrundas rören till jämna rulllängder, man beräknar för spill, antal anslutningskopplingar inkluderar allt som behövs för golvvärmen fram till fördelaren, inklusive rörkopplingar 3/4” EuroCone. Tanken med detta är självklart att Floorés kunder snabbt och enkelt ska kunna skapa en offert och minimera risken för att glömma något.

Floorés mål är att erbjuda den bästa vattenburna golvvärmelösningen avseende komfort, flexibilitet och hållbarhet.

– Vårt mål är att du som kund får genomtänkta lösningar oavsett vilket byggprojekt du har, stort som smått, fortsätter Hannele.


Både vid nybyggnation och renovering - med 50 års garanti

Floorés golvvärmeskiva, rör och kopplingar har 50 års funktionsgaranti. Vid nybyggnation med välisolerad betonggrund är ingjutning av slangen direkt i betongen en flexibel och kostnadseffektiv väg till varma fötter. Fördelen med ingjuten golvvärme är att det oftast är ett mer prisvärt val vid själva inköpet samt innebär hög flexibilitet vid installationen eftersom du enkelt kan lägga slangar under väggar och i olika avstånd.

Floorés golvvärmeskivor ger däremot effektivare uppvärmning vilket betyder lägre kostnader på sikt. Golvvärmeskivan leder nämligen värmen effektivare och reagerar snabbt då temperaturen förändras, endast 45 minuter i jämförelse med ingjuten golvvärme där det tar upp till 8 timmar. När du gjuter in golvvärme ska golvvärmerören värma upp hela ingjutningen - du får värme som strålar både uppåt och neråt.
Skivan finns i olika tjocklekar, tunn skiva som ger låg bygghöjd eller tjockare skiva med extra isolering.

Floorés rörsortiment består av Premiumrör som är ett AluPex-rör och Standardrör som är ett PE-RT-rör. Premiumröret är ett multilagerrör som lede värme från insidan till utsidan 20% mer effektivt och har 600% lägre utvidgning som annars orsakar missljud som sker när varmvatten flödare genom röret. Standardröret i PE-RT är väl beprövat, prisvärt och flexibelt att arbeta med utomhus även på vintern.

Support och stöd

Flooré strävar efter hög tillgänglighet och bra support. Vid större installationer behövs vanligtvis hjälp med produktval, materialberäkning, ritning för rörläggning och tekniska beräkningar. Flooré erbjuder kostnadsfri planeringsservice.

– Vi hjälper dig med produktval, materialberäkning, ritning och tekniska beräkningar, berättar Kent Larsson, innesäljare och supportansvarig på Flooré.
– Hög tillgänglighet och support är något som vi värderar högt, fortsätter Kent Larsson. Alla förtjänar behaglig och hälsosam värme i sitt hem. Floorés golvvärmelösning är ett tryggt val för både projektören, installatören och villaägaren.
Floorés har också en onlinetjänst, ”Golvvärmeguiden”, med en avancerad beräkningslösning som rekommenderar de enheter som behövs i varje unikt projekt. I vissa fall behövs till exempel shunt, fördelare och ställdon. Guiden kan köras flera gånger och varje resultat får ett referensnummer som sparas i tre månader.

Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Hemsida: https://floore.se/
Telefon: 010-221 64 00
E-post: info@floore.se
Huvudkontor och tillverkning: Vildhussens väg 11, TORPSHAMMAR
Sociala medier: Facebook | Linkedin | YouTube

Mer om produkten Flooré Golvvärmeskivor

Flooré Golvvärmeskivor

Floorés golvvärmesystem bygger på tunna skivor klädda med aluminiumfolie. Skivans höga densitet och kvalitet gör det möjligt att lägga ytmaterial direkt på Floorés golvvärmeskivor. Golvvärmesystemet avger värme både snabbare och effektivare än traditionella ingjutna system eftersom avståndet mellan rör och golvyta är mindre.

Flooré Värmegolv kan läggas på de flesta underlag utan dyra och tidskrävande gjutningar som kan ta månader att torka. Du kan lägga ditt nya golv ovanpå det gamla! Flooré Värmegolv passar oavsett om det gäller nybyggnation eller renovering.

Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Flooré golvvärmeskivor
Film - Så enkelt lägger du Flooré golvvärme
Floorés golvvärmeguide
Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Prestandadeklaration

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår