Texturerad fasadbeklädnad: Rockpanel Stones

Datum: 29 Nov 2023

Bildrättigheter: Rockpanel

Inspirerad av natursten: Rockpanel lanserar ny texturerad fasadbeklädnad

Fasadproducenten Rockpanel har just lanserat sin nya texturerade fasadbeklädnad Rockpanel Stones, tillverkad av vulkanstenen basalt och upp till 50 procent återvunnet material. Fasadbeklädnaden, som är utformad för att efterlikna sten, kommer att finnas tillgänglig med både en slät och texturerad yta i naturliga nyanser, vilket ger stor designfrihet.

Beställ mer information eller en gratis låda med materialprov här!

Rockpanel Stones, som hämtar inspiration från stenens elegans och förenar den klassiska byggnadstraditionen med moderna bearbetningsmöjligheter, eftersom fasadskivorna enkelt kan hanteras på samma sätt som trä.

Rockpanel Stones är tillverkat av basalt och upp till 50 procent återvunnet material. När fasaden är uttjänt är materialet helt återvinningsbart och kan återanvändas i produktionen av nya stenullprodukter genom återvinningsprogrammet Rockcycle.

Texturerad och livlig – eller slät och elegant
Den nya serien Rockpanel Stones kommer i två kollektioner: Kollektionen Rockpanel Stones Textured erbjuder fasadbeklädnad som ger liv åt ytan med sin återgivning av naturstenens texturerade utseende. Om man istället föredrar en polerad fasad finns kollektionen Rockpanel Stones Smooth i den andra änden av skalan.

Hållbar och lite underhåll
Rockpanel Stones ser ut som sten och är tillverkad av sten, vilket ger tekniska fördelar som hög motståndskraft mot brand, fukt och temperaturvariationer. Det innebär också att de färgäkta skivorna är hållbara, har låga underhållskrav och en lång livslängd – allt utan att kompromissa med designmöjligheterna.

Beställ mer information eller en gratis låda med materialprov här!

Eller kontakta oss på e-post: info@rockpanel.se så tar vi kontakt med dig för ett samtal om hur nya Rockpanel Stones skulle kunna passa till kommande projekt.

Upptäck den nya Rockpanel Stones-serien här!

Arkitekter och entreprenörer kan beställa en kostnadsfri provlåda som inkluderar en broschyr och två provbitar.

Rockpanel lanserar ny texturerad fasadbeklädnad som kombinerar gammal byggnadstradition med stor designfrihet

I århundraden har sten utgjort grunden i både den svenska och globala byggnadstraditionen – och denna trend fortsätter. Därför har fasadproducenten Rockpanel just lanserat sin nya texturerade fasadbeklädnad Stones, tillverkad av vulkanstenen basalt och upp till 50 procent återvunnet material. Fasadbeklädnaden, som är utformad för att efterlikna sten, kommer att finnas tillgänglig med både en slät och texturerad yta i naturliga nyanser, vilket ger stor designfrihet.

Sten är ett av världens äldsta byggmaterial och det tidlösa uttrycket hos natursten fortsätter att prägla byggindustrin. Därför har fasadproducenten Rockpanel lanserat den nya fasadbeklädnadsserien Rockpanel Stones, som hämtar inspiration från stenens elegans.

Rockpanel Stones förenar den klassiska byggnadstraditionen med moderna bearbetningsmöjligheter, eftersom fasadskivor med texturerade ytor som sten enkelt kan hanteras på samma sätt som trä.

- Med Rockpanel Stones har vi velat skapa en serie som ger designfrihet så att arkitekter och entreprenörer kan fokusera på att utveckla en unik stil, säger Matias Testart, Business Manager på Rockpanel Sverige.

Precis som företagets andra fasadskivor är Rockpanel Stones tillverkat av basalt och upp till 50 procent återvunnet material. När fasaden är uttjänt är materialet helt återvinningsbart och kan återanvändas i produktionen av nya stenullprodukter genom återvinningsprogrammet Rockcycle.

Texturerad och livlig – eller slät och elegant
Den nya serien Rockpanel Stones kommer i två kollektioner, var och en med sin egen naturliga yta. Kollektionen Rockpanel Stones Textured erbjuder fasadbeklädnad som ger liv åt ytan med sin återgivning av naturstenens karaktäristiska och texturerade utseende.

- Rockpanel Stones Textured finns i ett urval av tio naturliga nyanser som harmonierar med naturen och smälter samman med sin omgivande miljö, säger Matias Testart.

Om man istället föredrar en polerad fasad finns kollektionen Rockpanel Stones Smooth i den andra änden av skalan.

- Rockpanel Stones Smooth har en enkel och slät yta som skapar rena linjer och ger fasaden en stram look. Den kollektionen finns tillgänglig i sex minimalistiska färger, förklarar Matias Testart.

Även om de två kollektionerna har olika ytor, lyckas båda ändå fånga stenens tidlöshet.

Kreativiteten är bara ett stenkast bort
Rockpanel Stones ser ut som sten och är tillverkad av sten, vilket ger tekniska fördelar som hög motståndskraft mot brand, fukt och temperaturvariationer. Det innebär också att de färgäkta skivorna är hållbara, har låga underhållskrav och en lång livslängd – allt utan att kompromissa med designmöjligheterna.

- Endast fantasin sätter gränser när man arbetar med fasadskivorna från Rockpanel Stones. Du kan böja och kapa skivorna till önskad form eller fräsa mönster på ytan. På så sätt kan man anpassa skivorna till projektet och skapa unika fasader genom att kombinera färger och texturer, avslutar Matias Testart.

Mer om produkten Rockpanel Stones

Rockpanel Stones

Stark som sten men väldigt flexibel. Rockpanel Stones skivor erbjuder dig det bästa av två världar: de liknar sten med samma brandsäkra egenskap, men man de kan vridas och böjas. Utforska våra sex släta och tio texturerade designs där varje skiva har en tydlig ytstruktur.

Fasadlösningar - Arkitektguide
Rockpanel Stones
Rockpanel Brandsäker Fasadbeklädnad
Rockpanel Sortiment broschyr
Rockpanel Monteringsanvisningar
ETA Certifikat - ETA-08/0343 Rockpanel Durable 6 mm finish Colours / Rockclad
PRESTANDADEKLARATION Rockpanel A2 finish ProtectPlus (9 mm)
PRESTANDADEKLARATION Rockpanel A2 finish Structures (9 mm)
PRESTANDADEKLARATION ROCKPANEL Durable, 6 mm, finish Colours/Rockclad
Hållbarhet
CAD - Detaljer
Rockpanel Stones

Rockpanel Stones

Solid as a rock, yet highly flexible. Rockpanel Stones panels offer you the ...

Läs mer

Fasadskivor Durable och A2

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår