Ny fasadbeklädnad inspirerad av nordisk natur

Datum: 19 Jun 2024

Idag präglas svensk arkitektur allt mer av nordiska influenser, vilket ställer stora krav på färgsättningen – både interiört och exteriört. För att möta arkitekternas önskemål om klassiska lösningar lanserar Rockpanel nu sin nyaste fasadbeklädnad, som de kallar Rockpanel Nordic. Den nya fasadlösningen har en matt ytstruktur och finns tillgänglig i en dov färgskala, som hämtar inspiration från den nordiska naturen.

Beställ en gratis kampanjlåda här!


Upplev den nya matta fasadskivan Rockpanel Nordic

Rockpanel lanserar nu sin nya serie Rockpanel Nordic, som med elegans omfamnar de skandinaviska färgtonerna och uttrycken. ”Både byggare och arkitekter har önskat en ytstruktur som är mer matt och klassisk. Det ville vi gärna tillmötesgå och därför har vi utvecklat en fasad som passar in i den nordiska stilen”, berättar Matias Testart, Business Manager hos Rockpanel Sverige.

Mera cirkulära fasader
Fasadbeklädnaden är tillverkad av basalt och upp till 50 procent återvunnet material. Efter sin livslängd kan skivorna dessutom återvinnas och ingå i nya produkter.

Förutom att bidra till den cirkulära ekonomin innebär materialvalet också minimalt underhåll och lång hållbarhet. Eftersom stenmaterialet inte påverkas av fukt eller temperaturväxlingar, och dessutom inte kan brinna, tillför de också hög brandsäkerhet och motståndskraft – och inte minst mycket lågt underhåll.

Upptäck Rockpanel Nordic! Beställ en gratis Rockpanel Nordic kampanjlåda! Klicka på knappen nedan!

Mer om produkten Rockpanel Nordic

Rockpanel Nordic

Vacker. Enkelt. Inspirerad av naturen.

Rockpanel Nordic

Rockpanel Nordic

Vacker. Enkelt. Inspirerad av naturen.

Läs mer

Fasadlösningar - Arkitektguide
Rockpanel Sortiment broschyr
Rockpanel Monteringsanvisningar
Hållbarhet
CAD - Detaljer
Fasadskivor Durable och A2

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår