Snygga fönsterdetaljer med lågt underhåll

Datum: 5 Dec 2022

Beställ gratis provbit och information om Rockpanel Woods fasadbeklädning här.

Form och funktion kombineras på Socialtjänstens Hus i Västerås

En otroligt fin fönsterdetalj med Rockpanel Woods (Beech) på Socialtjänstens nya kontor i centrala Västerås. Med frästa spår i fasadskivorna har man lyckats att förmedla det arkitektoniska uttrycket av träribbor, men med ett mycket enklare underhåll än trä.

Läs mer om materialet och beställ gratis provbit här.

I Västerås har man länge haft enheterna i individ- och familjeförvaltningen utspridda i olika lokaler runtom i staden. Men inte längre. Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB har tillsammans med NCC och Et Cetera Arkitekter AB byggt ett modernt och genomtänkt hus som möter miljökrav och skapar trygghet för såväl besökare som personal. För att dessutom förenkla fasadunderhållet valde man fasader i tegel och puts, samt att klä fönsternischerna med träliknande fasadskivor från Rockpanel – ett bra val ur såväl ett praktiskt som estetiskt perspektiv.

För att förvaltningen inom SBB skulle undgå för mycket fasadunderhåll valde man att använda tåliga material. Gestaltningsmässigt är byggnaden delad i två delar, där den ena delen har en tegelfasad och den andra är putsad. Man valde dessutom att ersätta de planerade träribborna i fönsternischerna med spårade och frästa lameller av skivmaterial från Rockpanel, som tack vare vacker ådring och genomtänkt design ser ut som trä – samtidigt som det är i stort sett underhållsfritt.

Byggnaden har certifierats i Miljöbyggnad Silver.

Läs mer om projektet här

Få en Rockpanel Woods-låda!
Nyfiken på hur Rockpanel Woods fasadbeklädning skulle passa till ditt projekt? Kontakta oss och på info@rockpanel.se eller beställ gratis provbitar och mer information här.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår