Återvinningsbara fasadskivor – beställ prov

Datum: 7 Sep 2023

Strykjärnsformat hus sätter bronskant på tillvaron i Karlstad

Välkommen till Brf Strykjärnet i Karlstad, den har fått sitt speciella namn efter sin form, som skvallrar om ett modernt hus med unik arkitektur. Till fasaderna har företaget Rockpanel levererat obehandlade och återvinningsbara fasadskivor. Den bronsfärgade patinan som skivorna får efter 4-6 veckor, framhäver husets form och möter samtidigt kraven på såväl funktion som estetik.

Karlstad växer och en av stadens kanske mest uppseendeväckande byggnader är nya Brf Strykjärnet, vars namn hämtar inspiration från husets form – en form som uppstod genom arbetet att optimera antalet lägenheter på tomten.

En levande yta som ändras med tiden
I jakten efter rätt fasadmaterial tittade Mondo Arkitekter bland annat på träpaneler, plåtkassetter och rostfria material. De kom dock snabbt underfund med att flera av alternativen blev för dyra och svåra att underhålla. Till sist hittade de fasadskivor från Rockpanel, som mötte alla krav. Dan Anders Persson berättar:

– Vi visste redan från början att vi behövde en kostnadseffektiv fasad som var vacker men samtidigt enkel att sköta. Av ren slump hittade vi Rockpanel och bilder på deras naturskivor Rockpanel Natural. Vi tyckte att de såg spännande ut eftersom man inte får en målad eller lackad yta, utan den är levande och ändras med tiden. Materialet i sig är unikt, det är en obehandlad yta som patinerar fint och blir olika kulörer beroende på väder.

Återanvändbara fasadpaneler
Rockpanel fasadbeklädnad består av upp till 50% återvunnet material. Efter användning kan Rockpanel fasadpaneler skickas till återvinning genom återvinningsprogrammet, Rockcycle. Där kan de omvandlas till nya stenullprodukter med samma höga kvalitet.

Läs mer om Rockpanel Natural och beställ gratis provbit   Läs mer om återvinningsprogrammet Rockcycle

Mer om produkten Rockpanel Natural

Rockpanel Natural

Grovhuggen, primitiv och genomsyrad av naturlig skönhet – alla viktiga egenskaper som krävs för att skapa bestående design som passar ihop med dess naturliga miljö. Rockpanel Natural är vår produkt, helt utan färg och finish – perfekt för att skapa en husfasad i klang med naturen.

Rockpanel Natural

Rockpanel Natural

Ge din byggnad ett naturligt och harmoniskt utseende & känsla.

Läs mer

Fasadlösningar - Arkitektguide
Rockpanel Brandsäker Fasadbeklädnad
Rockpanel Sortiment broschyr
Rockpanel Monteringsanvisningar
ETA Certifikat - ETA-08/0343 Rockpanel Durable 6 mm finish Colours / Rockclad
PRESTANDADEKLARATION Rockpanel A2 finish ProtectPlus (9 mm)
PRESTANDADEKLARATION Rockpanel A2 finish Structures (9 mm)
PRESTANDADEKLARATION ROCKPANEL Durable, 6 mm, finish Colours/Rockclad
Hållbarhet
CAD - Detaljer
Rockpanel Natural

Rockpanel Natural

The true beauty of a facade is sometimes quite puristic. Be brave – let the ...

Läs mer

Fasadskivor Durable och A2

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår