Flooré golvvärmesystem

Datum: 23 Aug 2019

Familjen Wallner valde Flooré golvvärme vid husbygget – ett logiskt och enkelt beslut.

När Ingrid och hennes familj byggde ny villa i Njurunda utanför Sundsvall, blev det många beslut att ta. Valet av golvvärme var ett av de enkla.

Floorés golvvärmesystem bygger på aluminiumbeklädda skivor
Ingrid berättar att valet stod mellan traditionella ingjutna system eller Floorés skivor som läggs nära golvytan.
– När vi hade lärt oss och förstått att man kan lägga golvvärme på olika sätt, antingen nära golvet som med Floorésystemet eller gjuta ner det i betongen, då var det ett logiskt och enkelt beslut.

Floorés golvvärmesystem bygger på aluminiumbeklädda supertunna skivor. Aluminiumfilmen som täcker skivan reagerar snabbt på höjning och sänkning av värmen. Endast 45 minuter i jämförelse med upp till 8 timmar i traditionella system. Skivans höga kvalitet gör det möjligt att lägga det nya golvet direkt på och värmen hamnar så nära dig som möjligt. Dessutom gör Floorés smarta styrning det möjligt att styra värmen i olika rum och på så sätt hålla nere energikostnaden. Det är ren logik - när du eller familjen inte är hemma, finns ingen anledning att hålla alla rum uppvärmda.


I villan i Njurunda har man lagt in Floorés golvvärmeskiva 17 mm med 16 mm rör på 170 kvm yta. Det ger god värmespridning och låg bygghöjd.

Golvvärme ska vara enkelt
En stor fördel med Floorés golvvärme är enkelheten, både vid installation och i den dagliga driften. De hantverkare Ingrid anlitade för bygget av sin villa var vid start obekanta med Floorés system.
– För våra hantverkare var Floorésystemet nytt, de kände inte till det sedan tidigare. Flooréleverantören hade en information om det och då tändes även intresset från hantverkarna och det visade sig såhär i efterhand, att de tycker att det fungerar väldigt bra, berättar Ingrid.Installatören ser bara fördelar
Esbjörn från Bergvärme i Sundsvall AB installerade golvvärmen i den 170 kvm stora villan i Njurunda. Han betonar fördelarna med Floorés skivor, både när det gäller den jämnare och finare spridningen av värmen, den goda responstiden vid väderomslag och liknande, men framförallt enkelheten vid installation.
– I min yrkesroll så ser jag ju smidigheten med den här skivan. Den väger ingenting och jag behöver inga verktyg. berättar Esbjörn. – Jag behöver en kniv, helt enkelt, och en tumstock, sedan klarar jag mig.Hur har det fungerat efter en vinter?
Ingrid konstaterar efter att ha bott en vinter och en vår i huset att det har varit ett jämnt och härligt och skönt klimat.
– Inga regleringar, inga justeringar är gjorda, utan det har bara fungerat.

Slutligen sammanfattar Ingrid sin erfarenhet av villabygget med ett leende.
– Det är ju en förmån att få bygga ett hus där man bestämmer allt från början till slut och gör alla val och vi är väldigt nöjda med resultatet!Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Material: Patenterad aluminiumbeklädd EPS-skiva.
Reaktionstid: 10 ggr snabbare än traditionell golvvärme.
Bygghöjd: Lägsta bygghöjd endast 13 mm.
Styrning: Smart styrning via mobilen. Kan kombineras med styrning av belysning, värmepump etc.
Inköpsställe: Säljs via byggvaruhandel och VVS-företag.
Support: Flooré erbjuder hjälp med planering och support via telefon.

Hemsida: https://floore.se/
Telefon: 010-221 64 00
E-post: info@floore.se
Huvudkontor och tillverkning: Vildhussens väg 11, TORPSHAMMAR

Sociala medier:
Facebook
Linkedin
YouTube

Mer om produkten Flooré Kit – Vattenburen golvvärme!

Flooré Kit – Vattenburen golvvärme!

Våra Kit är materialsatser som är speciellt anpassade för installation av vattenburen golvvärme i enstaka rum med ytor upp till 24 m². Ni väljer själv den typ av kit som passar just ert behov; skivor med låg bygghöjd, skivor med extra isolering eller ingjuten golvvärme i avjämningsmassa.

Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Vattenburen golvvärme – paket
Flooré Kit 13 mm
Flooré Kit 25 mm
Flooré Kit 50 mm
Golvvärmefördelare Polymer- Installation
Utbyggnadsfördelare Polymer - Installation
Flooré Ingjuten golvvärme - Installation
Film - Så enkelt lägger du Flooré golvvärme
Floorés golvvärmeguide
Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Prestandadeklaration
Prestandadeklaration

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår