Flooré breddar satsning på sundare hem - lanserar HomEvap

Datum: 28 Nov 2019

Flooré rekommenderar idag golvvärme som ett allergivänligt uppvärmningsalternativ. Nu breddar man sortimentet med en produktnyhet; HomEvap, en intelligent luftfuktare för sundare och hälsosammare inomhusmiljöer.

“Våra värmegolv bidrar till sundare och friskare hem.” berättar Floorés VD Emile Frantzen och fortsätter: “Luftfuktaren HomEvap är en innovation som bygger på den senaste forskningen om hälsosamma inomhusmiljöer. Vi ser det som naturligt att lansera produkter som bidrar till bättre hälsa i ditt hem, på din förskola och arbetsplats.”

Säkert, naturligt och energieffektivt
Emile beskriver HomEvap som en säker och energieffektiv luftfuktare som enkelt installeras på ventilationssystem. Via en fjärrkontroll styr du önskad luftfuktighet. Den inbyggda hygrometern känner av byggnadens luftfuktighet och reglerar automatiskt nivån. Luftfuktaren har ett innovativt vattenfilter som garanterar en hälsosam och säker drift. Processen sker naturligt med vattenavdunstning och inga kemikalier behövs.Ett skydd mot virus och bakterier
Torr luft bidrar till högre risk för att drabbas av astma, virus och bakterier. Influensavirus och förkylningar trivs i torr luft men har besvärligt att överleva om luftfuktigheten håller 40-50 %. Vi människor, till skillnad från bakterierna, upplever denna fuktighetshalt som behaglig.

Emile förklarar att “det finns stora hälsovinster att göra på till exempel skolor och förskolor där man kan dämpa smittsamheten och infektionsspridningen med 50 % bland barn genom att hålla rätt luftfuktighet.”

Torr luft under vinterhalvåret
I våra skandinaviska hem sjunker luftfuktigheten inomhus under de kalla månaderna, den kan ligga så lågt som kring 10%. Det optimala värdet är 40%. Förutom hälsoaspekterna får den torra luften trämöbler och tapeter att spricka och ökar statisk elektricitet.

Läs mer om HomEvap - naturlig luftfuktare för hälsa och komfort.

Luftfuktaren HomEvap monteras på ventilationen och passar alla mekaniska ventilationssystem med värmeåtervinning förutom frånluftsvärmepumpar. Tillsammans med Flooré golvvärme som förhindrar tillväxten av dammkvalster och mögelsporer får du ett behagligt inomhusklimat som bidrar till bättre hälsa.Flooré AB är idag ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen går idag på export till flera länder i Europa.

Hemsida: https://floore.se/
Telefon: 010-221 64 00
E-post: info@floore.se
Huvudkontor och tillverkning: Vildhussens väg 11, TORPSHAMMAR

Sociala medier:
Facebook
Linkedin
YouTube

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår