Cosentino - tåliga, vackra & hållbara produkter

Datum: 3 Jan 2022

Cosentino - långsiktighet & hållbarhet
På Cosentino arbetar vi mot framtiden på internationell basis med ett mål om total övergång till en ekonomi med låga utsläpp driven av cirkulär ekonomi, energieffektivitet, minskning av CO2-fotavtryck och hållbar mobilitet. Läs mer här

Cirkulär ekonomi och avfallsminimering
Cosentino är djupt engagerat i arbetet kring en cirkulär ekonomi. År efter år fortsätter vi att satsa resurser på cirkulär ekonomi och återvinning av avfall – med en målsättning att insatserna återspeglas i Cosentino®s materialportfolio, så att vi kan erbjuda ytor med ett markant ökande innehåll av återanvänt och/eller återvunnet material.
Klicka här för att ladda ner vår CSR-rapport

Vår strategi
Vi är fullt inriktade på vårt åtagande att utveckla vår produktion och ekonomi baserat på lågutsläpps-strategier, som också är en del av Parisavtalet. Vi arbetar därför i linje med EU:s mål om att minska utsläppen av växthusgaser till 2030 – och att uppnå klimatneutralitet till 2050.
Klicka här för att ladda ner vår CSR-rapport

Cosentino WE Logga in på vår professionella webbplats och få tillgång till alla certifieringar, EPD-dokumentation och hållbarhetsinformation som är relevant för dina projekt. Logga in eller skapa ett konto på Cosentino WEDekton
Innovativa och hållbara produkter
Även i detta sammanhang investerar vi ständigt resurser i insatser som säkerställer att vårt engagemang för den cirkulära ekonomin och avfallsminimering återspeglas i Cosentino®s kollektion av färger & design. Vi erbjuder därför ytor med ett markant och ökande innehåll av återanvända och/eller återvunna råvaror. Som en del av vår hållbarhetsstrategi ingick vi 2020 ett frivilligt avtal om klimatkompensation för CO2-utsläpp i samband med hela Dekton® livscykel – och på så sätt kan vi erbjuda våra kunder en klimatneutral produkt.

Som ett resultat av uppdaterade processer och formler har vi under 2020 införlivat minst 5% återvunnet råmaterial i alla våra produkter. Detta är ytterligare ett steg mot sk. Zero Waste. Till exempel innehåller färgen Dekton Trilium >85 % återvunnet material.

Ladda ner information:
Dekton EPD dokumentation
Dekton tekniskt databladSilestone...
med en ny banbrytande teknologi
En innovativ generation av ytmaterial baserat på en ny hybridformel. En uppdaterad, högpresterande blandning av kvalitetsmineraler, kvarts och återvunnet glas. Resultatet är en vackrare och mer hållbar produkt. Samtidigt sker produktionen av Silestone med HybriQ-teknologin uteslutande med förnybar energi och återvunnet vatten. Den nya generationen fortsätter att garantera samma Silestone-kvalitet som vi är kända för.

Ladda ner information:

Referensprojekt från Cosentino Scandinavia AB

Grävlingen

Grävlingen

Stockholm

Skallan House

Skallan House

Göteborg

Vega tågstation

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår