Cosentino introducerar Silestone®XM, den nya generationen mineralytor

Datum: 10 Jun 2024

Tack vare utvecklingen av Hybriq+®-tekniken utmärker sig Silestone®XM i varumärkets kollektioner av hybridmineralytor med maximalt 10% kristallint kiseldioxidinnehåll.

Cosentino tar ytterligare ett steg i utvecklingen av sin Hybriq+®-teknik genom att introducera Silestone®XM. Silestone®XM är en utveckling för hybridmineraliska ytor, som särskiljer Silestone-färger® och andra kollektioner på marknaden genom att ha en maximal kristallin kiseldioxidhalt på 10%. Utvecklingen av den innovativa Hybriq+®-tekniken började för sju år sedan och introducerades 2020. Med Hybriq+® förvandlade Cosentino helt Silestone®-produktens karaktär mot större säkerhet och hållbarhet.

Hållbar produktionsprocess
Under denna banbrytande innovation började Silestone® produceras genom en hållbar produktionsprocess med 100% förnybar elektrisk energi och 99% återvunnet vatten. Företaget omformulerade också kompositionen helt och hållet genom att avsevärt minska innehållet av kristallin kiseldioxid med introduktionen av nya premiummineraler och minst 20% återvunna råvaror, såsom Dekton och/eller glas. Allt detta med bibehållen fysisk och mekanisk prestanda, och med samma högkvalitativa design och färgdjup som alltid. Eftersom tekniken är föremål för ständig utveckling uppnådde Cosentino förra året 100% av den totala produktionen av Silestone® under Q40, vilket återspeglar maximalt 40% kiseldioxid i dess sammansättning. Samtidigt gjordes framsteg med olika färger under Q10, det vill säga med mindre än 10% kristallin kiseldioxid i sin formulering.

Läs också: Cosentino lanserar SilestoneXM

I år markerar Cosentino en ny vändpunkt med presentationen av Silestone®XM, som kommer att inkludera alla varumärkets nya kollektioner som kommer att lanseras under 2024, samt de andra färgerna som redan producerats med mindre än 10% kristallin kiseldioxid. Företagets mål är att kunna inkludera resten av färgerna i portföljen under detta nya varumärke. Denna prestation är Cosentinos största bidrag på senare tid till utvecklingen av sin bransch och syftar till att sätta ytindustrin på vägen mot konkreta värden som ökad hållbarhet, cirkulär ekonomi och säkerhet i värdekedjan.

Läs också: Cosentino lanserer SilestoneXM i Milano

Nya kollektioner
Silestone®XM har precis lanserat kapselkollektionen EARTHIC® by Silestone®XM, designad i samarbete med FormaFantasma, en italiensk studio som är internationellt erkänd för forskning kring design och deras hållbara produktionsprocesser. En annan av kollektionerna under Silestone®XM-kategorin i år kommer att vara Le Chic Bohème, en förlängning av den redan hyllade Le Chic-serien som introducerades 2023, som var en avancerad designövning som återfångade skönheten i texturer och klassiska marmormönster i Silestone®.

Läs också: Silestone omdefinierar klassiska marmormönster med Le Chic

Referensprojekt från Cosentino Scandinavia AB

Fotograf Alice Johanssons Vedumkök
Grävlingen

Grävlingen

Stockholm

Skallan House

Skallan House

Göteborg

Vega tågstation

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår