Motel L

Nybyggnad av hotell som består av en byggnad i Stockholm med 250 lägenheter på 16 våningar. Själva byggnationen startade januari 2015 .

Byggherre var Botrygg Förvaltningsfastigheter och som arkitekter anlitades White Arkitekter. Projektet utfördes i form av totalentreprenad som hanterades av Botrygg Bygg som totalentreprenör.,..


Produktkopplingar: Badrum

Badrum

Design och stil till badrummet

Integriteten är ett viktigt element i ditt hem, och ditt badrum är självklart inte något undantag. Du kommer att vilja skapa ett intimt utrymme där din familj kan känna sig bekväma, oavsett om du har ett litet eller stort rum att jobba med.

Cosentino erbjuder ett stort urval av stilar, så att du kan välja de färger och strukturer som du älskar, samtidigt som du njuter av sinnesro av att veta att materialen uppfyller alla dina krav på kvalitet, hållbarhet och hygien: minimalt antal fogar, bakteriellt skydd och låg porositet. Vad föredrar du, en klassisk eller modern stil?

Motel L ligger i Älvsjö, Sverige, bredvid det stora Stockholmsmässan. Detta hotell är det andra Motel L som görs efter de första invigningarna 2014 i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Skaparen och formgivaren Lisa Bengtssons får med sina spännande mönster och illustrationer Motell L ett mycket personligt visuellt uttryck som också pryder väggarna i det nya hotellet med sina vackra och fantasifulla mönster. Hotellet byggdes 2017 med 9 våningar och totalt 169 rum.

Projektledare Patrick Beining från Cosentino Scandinavia var ansvarig för Silestone® i detta projekt och beskriver några av fördelarna med att välja de svarta fåfängstopparna; ”Eftersom Silestone® från Cosentino har de perfekta egenskaperna för bänkskivor i badrummet valdes materialet. Negro Tebas i 20 mm är en prisvärd topp med stil som matchar konceptet och strategin hos Motel L. Med låg absorptionsnivå, hög reptålighet och praktiskt taget inga fogar kommer badrumsytan att förbli oförändrad efter daglig användning och passar ett hektiskt hotell miljö. Badrummen är personliga utrymmen där man ska känna sig avslappnad och uppdaterad. Det finns ingen anledning att dessa områden ska vara tråkiga eller ha mindre design. Silestone återuppfinner den traditionella utformningen av badrumsutrymmet med dess format, mindre fogar och visuell kontinuitet.”

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Cosentino Scandinavia AB


C2 Elements


Primeproject AB


Arkitekt
White Arkitekter AB
Byggentreprenör
Botrygg Bygg AB
Byggherre
Botrygg Förvaltningsfastigheter AB
Hyresgäst
Ligula Hospitality Group AB
Planansvarig
Stockholms stad exploateringskontoret
Totalentreprenör
Botrygg Bygg AB

Fler produkter från Cosentino Scandinavia AB

Kök

Kök

Integrerade lösningar för ditt kök Köket är ditt hems centrala hubb oc...

Badrum

Badrum

Design och stil till badrummet Integriteten är ett viktigt element i d...

Fasader

Fasader

Paradigmskiftet lett av modern arkitektur har resulterat i att fasadtillämpni...

Golv

Golv

Alla rum har olika krav när det gäller golv och kakel, beroende på hur stora ...

Referensprojekt från Cosentino Scandinavia AB

Fotograf Alice Johanssons Vedumkök
Grävlingen

Grävlingen

Stockholm

Skallan House

Skallan House

Göteborg

Vega tågstation

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår