Dekton® som bästa material i ett industrikök och för ”show cooking”

Datum: 15 Jan 2021

Den revolutionerande ultrakompakta ytan, Dekton® från Cosentino, har återigen visat sig vara den valda ytan för professionella kockar. Den här gången svensk tvåstjärnig Michelin-restaurang. Alöe har valt Dekton®

Industrikök och bufféservering är mycket krävande applikationer där få material passar. Stora format, mängden hål, närvaron av kalla och heta föremål och den hygien som krävs av intensiv och daglig användning skapar en hård miljö för nästan alla material...men inte för en ultrakompakt ytan Dekton. Funktionen hos Dekton®, respekt och medvetenhet om miljön samt tankar om hållbarhet definierar produktutveckling och produktionen hos Cosentino.

Namn: Restaurang Alöe , Guide Michelin 2018 och 2020
Hemsida: https://www.aloerestaurant.se
Plats: Svartlösavägen 52, 125 33 Älvsjö, Sverige
Användningssområde: Restaurangbord, show cooking, Industrikök
Material: Dekton®
Färg: Keranium
Tjocklek: 20 mm
Mängd: 25m2

Dekton® by Cosentino, är en viktig del av interiören, när den 2-stjärniga Michelin-restaurangen Aloe designade sin restaurang. I den öppna servicedelen och vid restaurangborden där kockarna träffar sina gäster likväl som i det effektiva industriköket. Ett materialval där den speciella kombinationen av funktionalitet och estetik var avgörande och är det som gör Dekton® attraktivt för professionella kök över hela världen.

Dektons® motståndskraft mot repor, stötar och värme är det som restauranger letar efter för ett så underhållsfritt och professionellt kök som möjligt utan att kompromissa med estetik och inredning.

Niclas och Daniel designade dessa ellipsformade borden i samklang med Niclas fru. Formen passade perfekt för den tilltänkta presentationen och tillberedningen av maten framför gästen. Dekton Keranium gav rätt värme och stil till restaurangen. Färgen lyfter fram rätterna och serveringen på. Att vara totalt orädd för mat- och vinspill i kombination med att ytorna håller sig lika fina som öppningsdagen var helt avgörande.

Vi tillfrågade även Jan Björklund, VD på Nordiska Stengruppen hur han upplevde detta projekt. ”Det är alltid spännande att göra offentliga miljöer. Dessa slits ju på ett annat sätt och där är ju förstås Dekton fantastiskt. Inte bara i restaurangen som bord utan speciellt kring allt som försigår i ett industrikök.”

Referensprojekt från Cosentino Scandinavia AB

Grävlingen

Grävlingen

Stockholm

Skallan House

Skallan House

Göteborg

Vega tågstation

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår