Certifierad brandfog och smarta monteringslim

Datum: 15 Apr 2020Bostik Fire Bond - Certifierade brandskyddsprodukter med hög miljöprofil.

Bostik Fire Bond® är en komplett serie av passiva brandskyddsprodukter. Samtliga produkter är certifierade och godkända enligt svenskt regelverk. De möter dessutom högt ställda miljökrav.

Ett lätt och smidigt brandskydd som räddar liv
Bostik Fire Bond® ger ett passivt brandskydd som förhindrar spridning av eld, värme ¬och rök vilket fördröjer tiden för brandutveckling och ger mer tid för evakuering och brandsläckning. Produkterna används av brandskyddsspecialister och professionella hantverkare och installatörer för brandfogning och tätning vid nybyggnation såväl som vid renovering.

Fokus på certifikat, godkännanden och miljö
Produktcertifieringar från ledande certifieringsorganisationer för brandsäkerhet, test av brandmotstånd och miljögodkännanden har stått i fokus vid utvecklingen av produktserien. Med Fire Bond® erbjuds ett certifierat system som ät testat och godkänt för mer än 150 olika byggkonstruktioner, t.ex. för brandtätning runt kablar, rör och linjära fogar i väggar och runt dörrar. Fire Bond® är även godkända enligt Byggvarubedömningen, Sunda Hus, Svanen, LEED och BREEAM att använda i byggprojekt med höga miljökrav.

Läs mer


Upptäck vår världsledande Maxi Range

Bostik har ett av marknadens bästa utbud av smarta monteringslim och fogmassor.

Maxi Bond Xtrem har en exceptionell styrka på hela 210 ton per kvadratmeter, Maxi Bond Xpress har supersnabbt monteringshugg och slutstyrka på 190 ton per kvadratmeter. Maxi Bond Seal är proffsens bästa vän och fungerar både som fog och lim till nästintill alla material! Maxi Crystal sätter en ny standard för genomskinlig fog och lim. En kristallklar sensation! Maxi Bond är vår klassiker som limmar det mesta och ett bra substitut för många andra limtyper.

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår