En ny generation mjuka golvlim!

Datum: 4 Okt 2021

Bostik presenterar en ny generation av mjuka golvlim med STIX A600 EVOLUTION: ett högpresterande mångsidigt lim för de flesta typer av mjuka golvmaterial.

Exklusiv Bostik -teknik

STIX A600 EVOLUTION är baserad på den exklusiva Bostik –tekniken: GLASS BALL TECHNOLOGY, gjord av mikrosfärer av glas i kombination med speciellt utvalda dispersioner och andra råvaror. Denna teknik gör det möjligt att avsevärt minska produktens densitet, samtidigt som produkten bibehåller sin höga prestanda. Det innebär att +20% yta kan täckas för samma viktmängd som ett vanligt mjukt golvlim.

Låg densitet för enkel användning

Konsistensen hos STIX A600 EVOLUTION ger en mjuk och smidig applicering för enkel användning och bearbetning. Tekniken innebär också ett lättare material som bidrar till en bättre arbetsmiljö på grund av den enklare hanteringen. Den lägre densiteten ger även en positiv effekt på den totala kostnaden och minskade koldioxidutsläpp från transporter.

Starka miljötillgångar

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är mycket lågemitterande, vilket bidrar till att bevara byggnadens luftkvalitet inomhus. Produkten är certifierad med EC1 Plus enligt EMICODE -protokollet och innehar även M1- och A+ -certifieringar. BOSTIK STIX A600 EVOLUTION uppfyller krav enligt gröna byggnadsklassificeringssystem som LEED och BREEAM och har en lösningsmedelsfri, ftalatfri och isocyanatfri formulering.

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är tillverkad av 35% organiska förnybara råvaror: bindemedel och mjukningsmedel av vegetabiliskt ursprung. Det gör det möjligt att minska användningen av oljebaserad råvara och därmed minska koldioxidavtrycket under livscykeln.

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är förpackad i en delvis återvunnen hink av PCR plast. Användningen av återvunnet material i förpackningar bidrar också till att minska produktens koldioxidavtryck under dess livscykel.

En del av One Flooring Range

Bostik Stix A600 är en del av Bostik One Flooring Range - ett golvlimssortiment utvecklat för framtidens golv. Sortimentet omfattar lim för mjuka golv och trägolv, samt även specialtejp för PVC-trappor, våtrumsmattor och trappnosar. Samtliga produkter är optimerade för starka påfrestningar i kritiska miljöer, såsom skola, sjukvård, butik och på arbetsplatser. Baserat på lång erfarenhet håller produkterna en tillförlitlig jämn kvalitet hink efter hink, vilket är en trygghet för golvläggaren.

Läs mer om One Flooring Range här!

Om Bostik
Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema.Broschyr

Kontakt

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår