Bostiks biobaserade lim

Datum: 22 Mar 2024

Användandet och utvecklingen av biobaserade material växer i takt med ökad miljöhänsyn, nya regelverk och tekniska framsteg. Visste du att flera av av Bostiks lim innehåller biobaserade material?

En biobaserad produkt innehåller någon del biobaserat material. Biobaserat material härstammar helt eller delvis från levande materia (biomassa), som t.ex. växter och djur och erbjuder både hållbarhet och kvalitet utan kompromiss.

”Genom att välja ett biobaserat lim från Bostik bidrar du till att minska beroendet av fossila material – ett bättre miljöval utan att kompromissa med kvalitén”
Jenny Lundegård, Head of Product Management & Technical Services, Bostik Nordic

Hittills används biobaserade material i några av Bostiks golv- och vägglim. De material som används är tallharts, potatis- och majsstärkelse och naturlatex. Bostiks biobaserade produkter har en ikon med den specifika procentsatsen av biobaserat innehåll och den testmetod som använts.


*Beräkning baserad på EN 16640

Bostiks biobaserade lim och vad de innehåller:
HERNIA PVP-VARIANT: Stärkelse (majs) och latex
WALL STANDARD: Stärkelse (potatis) och latex
STIX A600 EVOLUTION: Tallharts
STIX A511 COMBI AIR: Tallharts och latex
STIX A800 PREMIUM: Tallharts och latex
FIX A570 MULTI TACK: Tallharts och latex

De specificerade produkterna är de som har genomgått mätningar och där andelen biobaserat material kan säkerställas. Bostiks sortiment består dock av fler biobaserade produkter, men som inte genomgått dessa mätningar ännu.

De flesta av Bostiks produkter testas av Eurofins enligt den europeiska standarden SS-EN 16640. Det biobaserade innehållet beräknas baserat på andelen kol som härstammar från biomassa jämfört med det totala kolinnehållet i produkten.

Läs mer om användandet av biobaserat material på Bostiks hemsida!

Om Bostik
Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema. För mer information om Bostik besök www.bostik.se

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår