Hållbara förpackningar är framtiden för Bostik

Datum: 15 Nov 2023

58 miljoner ton plast produceras i Europa varje år - och förpackningar utgör ca 40%. Att använda PCR-plast i förpackningar ger upphov till mindre nytillverkad plast, samt lägre energiförbrukning och mindre mängd avfall, utan att produkternas prestanda förändras. Bostik arbetar med att utöka antalet produkter med PCR-förpackningar och har som ambition att 100% av alla patroner och hinkar ska innehålla PCR-plast senast 2030.

PCR står för Post-Consumer Recycled och är plast som har återvunnits efter kundens användning. PCR-plast kommer från återvinning av befintliga plasttyper som PET-flaskor, PP-yoghurtförpackningar eller HDPE-schampoflaskor; alltså vanliga plastavfall från hushållet.

Bostiks PCR-förpackningar tillverkas med minst 30% PCR för patroner och 35% för hinkar. Den PCR som används är polypropenplast (PP) för hinkar och högdensitetspolyeten (HDPE) för patroner.

De flesta av Bostiks PCR-förpackningar är grå, och alla är märkta med en PCR-symbol. Nedan är exempel på produkter som redan har förpackningar med PCR-innehåll:

  • Patroner som ingår i SMART PRO-sortimentet
  • Hinkar till golvlim som ingår i One Flooring Range
  • Hinkar till vägglim som ingår i Hernia eller Universalsortimentet

Användningen av återvunnen plast förändrar inte dess kvalitet eller prestanda. Faktum är att den återvunna plastens strukturella integritet ofta är densamma som den som finns i nytillverkad plast. Med andra ord erbjuder återvunnen plast samma nivå av skydd, barriäregenskaper, hållfasthetsegenskaper och hållbarhet som nytillverkad plast.

Om Bostik
Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema.

För mer information om Bostik besök www.bostik.se

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår