Golvlim utvecklade för framtiden!

Datum: 1 Sep 2021Bostik har tagit ett helhetsgrepp över sitt golvlimssortiment och har i nära samarbete med golvläggare tagit fram produkter som förenklar och förbättrar limning av golv. Tillsammans bildar de 11 produkterna ”One Flooring Range”. Sortimentet lanseras i september 2021.

Jämfört med tidigare sortiment har produkternas användningsområde breddats och täcker tillsammans de flesta behov som kan uppkomma vid golvlimning. Sortimentet omfattar lim för mjuka golv och trägolv, samt även specialtejp för PVC-trappor, våtrumsmattor och trappnosar.

Samtliga produkter är optimerade för starka påfrestningar i kritiska miljöer, såsom skola, sjukvård, butik och på arbetsplatser. Baserat på lång erfarenhet håller produkterna en tillförlitlig jämn kvalitet hink efter hink, vilket är en trygghet för golvläggaren.

Sortimentet innefattar sammanlagt 11 nya golvlim varav några är särskilt utmärkande:

STIX A800 Premium m är flaggskeppet inom mjuka golvlim. Det är extremt mångsidigt och fungerar för de flesta typer av golvmaterial. Ett starkt initialt klibb och snabb hållfasthetstillväxt gör produkten enkel att hantera och hållbar över tid.

STIX A600 Evolution har utvecklats med en innovativ teknologi - Glassball Technology - som innebär att en 10-liters hink är ungefär 3 kg lättare än traditionella golvlim. Arbetsbelastningen minskar och en högre sträckförmåga bidrar tillsammans med en hög andel förnyelsebara råvaror till ett golvlim med minimal miljöbelastning.

STIX A555 Ultra är det prisvärda alternativet med hög limstyrka och goda appliceringsegenskaper. Ett utmärkt val för projekt med till exempel vinylmattor, LVT, och gummi på stora ytor.

Majoriteten av hinkarna i sortimentet är tillverkade av grå konsumentåtervunnen plast och samtliga produkter är miljömärkta. Resultatet bidrar till en bättre arbetsmiljö både för golvläggare och för slutanvändare.

” Med dessa 11 produkter täcker vi de flesta användningsområden samtidigt som vi håller nere antalet artiklar för att förenkla vardagen för våra kunder. Sortimentet håller generellt en mycket hög prestanda, genom att hålla fokus på kvalitet vill vi hjälpa till med att skapa golv som håller längre in i framtiden utan att behöva bytas. Detta tillsammans med våra nya, miljövänligare emballage gör att produkterna bidrar till en mer hållbar framtid.”
Jenny Lundegård, Product Manager Flooring Bostik Nordic

Om Bostik
Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår