Skapa en optimal ljudmiljö i flexibla kontor

Datum: 30 Aug 2019

PARAFON Decibel sätter rätt ljud på rätt plats.
En bra ljudmiljö bidrar till en både effektivare och hälsosammare arbetsmiljö. I dagens flexibla arbetsliv med högt tempo, intensiv kommunikation och snabba förändringar är det viktigare än någonsin med lösningar för optimal akustik. Därför har vi skapat konceptet PARAFON DECIBEL.

PARAFON Decibel är en serie undertaksprodukter som är både ljudisolerande och ljudabsorberande. Genom de helhetslösningar konceptet erbjuder skapas effektiv ljuddämpning, framför allt i kontorsmiljöer med de speciella akustiska utmaningar som konstruktioner med flexibla systemväggar innebär. I samarbete med en av Sveriges främsta akustiker, teknologie doktor Pontus Thorsson, har vi utvecklat, testat och anpassat konceptet för nordiska förhållanden. Resultatet är en lösning som väl lever upp till de nationella byggreglerna, klarar de högsta kraven på god ljudmiljö och enkelt kan anpassas till olika behov i olika miljöer. Allt för att skapa rätt ljud på rätt plats.

Läs mer om konceptet PARAFON Decibel här!FÄLTTEST: Vi har satt PARAFON DECIBEL MUTE på prov.
I den nya toppmoderna byggnaden Citypassagen i Örebro skapas flexibla kontorsmiljöer med hjälp av systemväggar från Flex Interior System AB. En bra ljudmiljö bidrar till en både effektivare och hälsosammare arbetsmiljö. Därför har Lindströms Undertak monterat produkter ur serien PARAFON Decibel, en serie undertaksprodukter som är både ljudisolerande och ljudabsorberande.

Genom de helhetslösningar PARAFON Decibel erbjuder skapas effektiv ljuddämpning, framför allt i kontorsmiljöer som t ex på Citypassagen, med de speciella akustiska utmaningar som konstruktioner med flexibla systemväggar innebär. I samarbete med Akustikverkstan och en av Sveriges främsta akustiker, teknologie doktor Pontus Thorsson, har vi utvecklat, testat och anpassat konceptet för nordiska förhållanden. Resultatet är en lösning som väl lever upp till de nationella byggreglerna, klarar de högsta kraven på god ljudmiljö och enkelt kan anpassas till olika behov i olika miljöer. Allt för att skapa rätt ljud på rätt plats.

För att verifiera våra beräknade resultat har vi nu gjort en kontrollmätning. Mätningen utfördes i november 2018 av Pontus Thorsson, Akustikverkstan. Fälttesterna visar att våra produkter i kombination med väggarna i Citypassagen klarar samtliga uppsatta krav.

Läs mer och se detaljerade resultat här!

Se filmen från testerna här!

Referensprojekt från Paroc AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Sveavägen 44

Sveavägen 44

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnati...

Industrilokal

Industrilokal

Ombyggnad | Avesta | Ej officiell

Ombyggnad av industri- hantverkshus i Avesta. Själva byggnationen startade ok...

Biogasanläggning Höganäs

Biogasanläggning Höganäs

Nybyggnad | Höganäs | Ej officiell

Nybyggnad av värmeverk i Höganäs. Själva byggnationen startade november 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår