Unik metod för energieffektiva väggar

Datum: 22 Sep 2022

PAROC ZERO – unik och självbärande för ventilerade väggkonstruktioner

Den bästa energin är den som inte används. Med tanke på att den energi som används i byggnader idag utgör över 40% av all energi som används i Europa, är det ett talesätt som är i allra högsta grad aktuellt. Det är också därför energieffektivisering av byggnader är avgörande för att uppnå klimatmålen. Isolering spelar en viktig roll här, oavsett om det gäller nybyggnation eller renovering. Med dagens skyhöga energipriser betalar sig en investering i isolering snabbare än någonsin. PAROC Stenull är en naturligt hållbar isolering som ger byggnaden både brandskydd och energieffektivitet i samma produkt.

Unik metod
PAROC ZEROfix är en unik, självbärande infästningsmetod för utvändig isolering av ytterväggar. Infästningsmetoden består av horisontella och vinklade fasadskruvar och ger en mycket robust konstruktion med minimala köldbryggor. Fasadskruven är speciellt utformad för att fästa läkt på utsidan av isolerskiktet och därmed möjliggöra en luftspalt mellan isoleringen och fasadbeklädnaden. Den är utvecklad för att överföra vind- och vertikallast till den bärande stommen. Skruvarna bär vikten av både isoleringen och den utvändiga fasadbeklädnaden. De horisontella fasadskruvarna överför vindlast och de vinklade fasadskruvarna den vertikala lasten från fasadbeklädnaden.

Ny projekteringsanvisning
För att göra vardagen enklare för dig som arbetar som projektör, arkitekt eller konstruktör har vi tagit fram en projekteringsanvisning. Där ger vi tydliga instruktioner för dimensionering av luftspalt och öppningar i ventilerade ytterväggar tillsammans med instruktioner för val av optimal isoleringslösning. Du kan ladda ned anvisningen helt kostnadsfritt på vår site.

Referensprojekt från Paroc AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Sveavägen 44

Sveavägen 44

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnati...

Industrilokal

Industrilokal

Ombyggnad | Avesta | Ej officiell

Ombyggnad av industri- hantverkshus i Avesta. Själva byggnationen startade ok...

Biogasanläggning Höganäs

Biogasanläggning Höganäs

Nybyggnad | Höganäs | Ej officiell

Nybyggnad av värmeverk i Höganäs. Själva byggnationen startade november 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår