Energieffektiv, brandsäker och kostnadseffektiv

Datum: 23 Aug 2022

Göteborgsprojekt valde flexibelt och självbärande isoleringskoncept

Den bästa energin är den som inte används. Med tanke på att den energi som används i byggnader idag utgör över 40% av all energi som används i Europa, är det ett talesätt som är i allra högsta grad aktuellt. Det är också därför energieffektivisering av byggnader är avgörande för att uppnå klimatmålen. Isolering spelar en viktig roll här, oavsett om det gäller nybyggnation eller renovering. Med dagens skyhöga energipriser betalar sig en investering i isolering snabbare än någonsin. PAROC Stenull är en naturligt hållbar isolering som ger byggnaden både brandskydd och energieffektivitet i samma produkt.

Effektivt montage sparar både tid och pengar
Vid det just nu pågående Göteborgs-projektet Brf Träkronan har byggbolaget FO Peterson valt PAROC Stenull och det självbärande systemet PAROC ZEROfix för att isolera den ventilerade konstruktionen.

En av anledningarna till att FO Peterson valde PAROC ZEROfix systemet var det snabba montaget. Systemet innehåller få komponenter och är självbärande vilket gör montaget enkelt och väldigt effektivt. Fredrik Lennhede är ledande montör för Byggbolaget, entreprenören som ansvarar för monteringen av isolering på plats. Han berättar om hur arbetet på byggplatsen gått mycket smidigt:

”Att montera PAROC ZERO i kombination med PAROC Cortex på en KL-trästomme ger en stabil och bra vägg. Systemet är väldigt lätt att montera, du får med dig mycket kvadrat på en dag och det blir en tät fasad när allt sitter på plats."

Referensprojekt från Paroc AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Sveavägen 44

Sveavägen 44

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnati...

Industrilokal

Industrilokal

Ombyggnad | Avesta | Ej officiell

Ombyggnad av industri- hantverkshus i Avesta. Själva byggnationen startade ok...

Biogasanläggning Höganäs

Biogasanläggning Höganäs

Nybyggnad | Höganäs | Ej officiell

Nybyggnad av värmeverk i Höganäs. Själva byggnationen startade november 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår