När brandkraven är avgörande

Datum: 14 Sep 2022

Göteborgsprojekt valde brandsäker och energieffektiv stenull

Snabbare, högre och närmare varandra – det är framtiden för byggnader i Europa, eftersom städer växer snabbt, samtidigt som utrymmet är begränsat. Det finns många saker att tänka på när man bygger och väljer material: hållbarhet, tekniska egenskaper, kvalitet, budget... och så klart brandsäkerhet. Valet av isoleringsmaterial har stor inverkan på en byggnads samlade brandsäkerhet. Den säkraste lösningen i alla typer av konstruktioner är att använda obrännbar isolering, som PAROC Stenull, en naturligt hållbar isolering som ger byggnaden både brandskydd och energieffektivitet i samma produkt.

Önskemålet: En brandsäker lösning
Vid det just nu pågående Göteborgs-projektet Brf Träkronan har byggbolaget FO Peterson valt PAROC Stenull och det självbärande systemet PAROC ZEROfix för att isolera den ventilerade konstruktionen.

PAROC Stenull klassificeras i Euroklass A1 - obrännbar. Just den egenskapen var avgörande när konstruktörer och brandkonsulter i teamet kring Brf Träkronan skulle välja isolering. Anton Svensson är projektledare hos FO Peterson och berättar om materialvalet:

”Brandkonsulten var mycket noggrann med vad som skulle finnas i fasaden. Ett av kraven var att det material som valdes skulle ha ett godkänt SP Fire test.”

Kombinationen med trästomme och PAROC Stenullsisolering är också ett beprövat koncept, som stöttades av projektets brandkonsult.

Referensprojekt från Paroc AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Sveavägen 44

Sveavägen 44

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnati...

Industrilokal

Industrilokal

Ombyggnad | Avesta | Ej officiell

Ombyggnad av industri- hantverkshus i Avesta. Själva byggnationen startade ok...

Biogasanläggning Höganäs

Biogasanläggning Höganäs

Nybyggnad | Höganäs | Ej officiell

Nybyggnad av värmeverk i Höganäs. Själva byggnationen startade november 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår