Beställ kostnadsfria projekteringsanvisningar för effektiva konstruktioner

Datum: 23 Nov 2022

Snabbare, högre och närmare varandra – det är framtiden för byggnader i Europa eftersom städer växer snabbt samtidigt som utrymmet är begränsat. Det finns många saker att tänka på när man bygger och väljer material: hållbarhet, tekniska egenskaper, kvalitet, budget... och så klart brandsäkerhet.

Brandskydd är kanske inte det första du tänker på när du planerar för ett hållbart fastighetsbestånd. Däremot är energieffektivisering säkert med på checklistan. Men du bör ägna brandskyddet en tanke. Med rätt materialval kan du åstadkomma stora skillnader.

De ökade isolertjocklekar som energirenovering innebär kan drastiskt öka brandbelastningen i en konstruktion och därmed äventyra brandsäkerheten om isoleringen helt eller delvis utgörs av ett brännbart material. Den snabba utvecklingen av nya byggmetoder och byggmaterial innebär helt nya utmaningar för byggkonstruktioner när det gäller brandsäkerhet.

PAROC Stenull är en naturligt hållbar isolering som ger byggnaden både brandskydd och energieffektivitet i samma produkt. Den får också en fukt- och vattenbeständighet som varar hela byggnadens livslängd samtidigt som inomhusmiljön förbättras genom en minskning av buller och störande ljud. Isolering är helt enkelt en god investering för både plånboken och miljön.

Ladda ned eller beställ våra kostnadsfria projekteringsanvisningar
För att göra vardagen enklare för dig som arbetar som projektör, arkitekt eller konstruktör har vi tagit fram en rad projekteringsanvisningar som ger tydliga instruktioner för olika typer av konstruktioner tillsammans med rekommendationer för val av optimal isoleringslösning. Du kan ladda ned anvisningarna på vår site. Där kan du också beställa ett tryckt exemplar.

Referensprojekt från Paroc AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Sveavägen 44

Sveavägen 44

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnati...

Industrilokal

Industrilokal

Ombyggnad | Avesta | Ej officiell

Ombyggnad av industri- hantverkshus i Avesta. Själva byggnationen startade ok...

Biogasanläggning Höganäs

Biogasanläggning Höganäs

Nybyggnad | Höganäs | Ej officiell

Nybyggnad av värmeverk i Höganäs. Själva byggnationen startade november 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår