PAROC CGL – Ny förpackning spar tid och plast

Datum: 5 Maj 2022

Undertakslamellen PAROC CGL 20cy är en energieffektiv och brandsäker lösning för isolering av kalla innertak och källartak. Idén för att underlätta monteringen av lamellen föddes på en byggarbetsplats i Polen för ett par år sedan. Att packa lamellerna med baksidan upp gör att klistret kan appliceras direkt utan att vända lamellen. Det sparar mycket tid på byggarbetsplatsen. Att lamellerna nu också packas löst på pallen minskar plastavfallet med ca 50%. Det motsvarar ungefär 1,5 container vid isolering av ett 4.000 m2 garage. Från den 1 april levereras CGL 20cy i Sverige med den nya förpackningen.

Källare, parkeringsdäck och andra mindre uppvärmda utrymmen i de nedre regionerna av en byggnad har ofta stor potential för energibesparing. Uppvärmningen och isoleringen är ofta begränsade eller icke existerande, och kan ge flöden av kall luft till byggnadens övre delar. Den mest kostnadseffektiva lösningen på problemet är isolering av det kalla innertaket; energi sparas, kostnaderna minskas och komforten i de övre regionerna ökar väsentligt.

Paroc erbjuder effektiva lösningar i stenull för isolering av kalla innertak, där stenullens egenskaper för värme-, brand- och ljudisolering alla kommer väl till pass.

PAROC CGL 20cy Undertakslamell är en produkt med den synliga sidan belagd och som limmas mot det befintliga underlaget i innertaket, vanligen betong. Den skapar ett innertak som kan utföras utan bärverk eller andra infästningar. Limmade isoleringsskikt med avfasade kanter ger struktur på underlaget för takytan. Lamellens synliga yta är grundmålad för att färgen ska fästa bättre. Målning genom sprayning går snabbt och lätt.

Läs mer om produkten   Läs mer om iden bakom den nya förpackningen

Referensprojekt från Paroc AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Sveavägen 44

Sveavägen 44

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnati...

Industrilokal

Industrilokal

Ombyggnad | Avesta | Ej officiell

Ombyggnad av industri- hantverkshus i Avesta. Själva byggnationen startade ok...

Biogasanläggning Höganäs

Biogasanläggning Höganäs

Nybyggnad | Höganäs | Ej officiell

Nybyggnad av värmeverk i Höganäs. Själva byggnationen startade november 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår