Rewool - återanvändning av stenull sedan 1996

Datum: 14 Sep 2023

Upptäck Paroc REWOOL: Din nyckel till en hållbar och cirkulär framtid!


För vissa kan det se ut som avfall, men för oss är det en guldgruva av råmaterial! Vi kallar inte det överskottsmaterial som uppstår när våra skivor skärs ner för avfall. Varför skulle vi göra det, när vi i stället omvandlar det till värdefullt råmaterial och lösullisolering?

Här är några av fördelarna med Paroc REWOOL

  1. Hållbart: Genom att använda REWOOL bidrar du aktivt till att minska avfallsmängden och främja en hållbar framtid. Vi har varit pionjärer inom återvinningssystemet i över 25 år och fortsätter att arbeta för en mer miljövänlig byggbransch.
  2. Miljöklassningar: Minskad deponi kan ge fördelar i form av högre poäng i miljöklassningen av byggnader, via system som t ex LEED och BREEAM.
  3. Anpassningsbart: Vi erbjuder skräddarsydda återvinningslösningar för stenullsspill från byggarbetsplatser och produktionsanläggningar. Oavsett dina specifika behov kan vi hjälpa dig att minimera avfallet och maximera användningen av stenull.
  4. Effektiv logistik: Vårt välorganiserade system gör det enkelt att återanvända spill från nyproducerad stenull. Vi har partners som Ragn-Sells, PreZero och Stena Recycling som hjälper till med insamling, sortering och transport för att förenkla processen åt dig.
  5. Lokal återanvändning: I Mälardalen samarbetar vi med vår lösullsentreprenör SPRUTAB, som kan hämta eller ta emot spill för att genom rivning omvandla det till lösull. Detta sparar tid och minskar miljöpåverkan genom att materialet kan återanvändas direkt på plats eller i andra projekt.
  6. Ekonomiskt fördelaktigt: Att återanvända spill på plats är inte bara miljövänligt, det kan också minska dina kostnader. Spillbitar kan användas som grundläggande lager vid isolering av vindsbjälklag, innan en lösullsinstallation utförs, vilket sparar pengar och resurser.

Paroc REWOOL är din partner på vägen mot en mer hållbar och cirkulär ekonomi. Tillsammans kan vi minska avfallet, spara resurser och bygga en bättre framtid.

Så här använde Skanska PAROC Rewool vid byggandet av äldreboendet Malten:Här finns mer information om PAROC REWOOL, kontaktuppgifter för beställning mm.

Referensprojekt från Paroc AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Sveavägen 44

Sveavägen 44

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnati...

Industrilokal

Industrilokal

Ombyggnad | Avesta | Ej officiell

Ombyggnad av industri- hantverkshus i Avesta. Själva byggnationen startade ok...

Biogasanläggning Höganäs

Biogasanläggning Höganäs

Nybyggnad | Höganäs | Ej officiell

Nybyggnad av värmeverk i Höganäs. Själva byggnationen startade november 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår