Terrakomp® – Framtidens hållbara stensättning

Datum: 12 Jun 2023

Glöm två veckors trafikomläggning och släpp fram tunga fordon redan efter en till två dagar. Terrakomp® är en svensk patenterad innovation som enbart saluförs av S:t Eriks och består av farthinder, refuger och rondeller som kan fås i stora eller små moduler, anpassade efter just ditt behov.

Äkta natursten och skonsammare arbetsmiljö
Huvudingrediensen i Terrakomp® är naturlig granit, som tack vara sin slitstyrka och hållbarhet ofta föredras av stadsplanerare. En annan fördel är att det bidrar till en skonsammare arbetsmiljö för den som monterar. Förutom att man exponeras för farlig trafik under kortare tid och utsätts för betydligt mindre damm, så är arbetsställningen bättre då de stora modulerna läggs på plats med grävmaskin eller kranbil.

Noll spårbildning är lika med noll underhåll
Farthinder utsätts för extrema påfrestningar och det uppstår ofta hjulspår i farthindret om det byggs på traditionellt vis, detta kan man undvika med farthinder från Terrakomp®. Tack vara en homogen konstruktion där natursten och armering gjuts samman av betong i en industriell process får du varken sättningar eller spårbildning på många år. Eftersom konstruktionen är helt tät kan inte vatten tränga ner och det finns ingenstans för ogräset att slå rot.

Vi hjälper dig hitta rätt
S:t Eriks hjälper till med unika kundanpassningar och måttanpassade produktionsritningar utifrån den lösning som passar ändamålet bäst. Allt vi levererar lever upp till alla krav på hållbarhet, estetik och funktion.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår