Hög och jämn kvalitet med NB Perfect-brunnen

Datum: 17 Jun 2024


NB Perfect är en fogtät och objektsanpassad nedstigningsbrunn med anslutningar för upp till 1000 btg, vilket möjliggör att dyra elementbrunnar kan ersättas.
En nedstigningsbrunn används som regel på alla ställen där sidoledningar ansluter till huvudledning, vid dimensionsförändring och alla brytpunkter i såväl plan som i profil. Den ger direkt tillträde till ledningen för bekväm och effektiv inspektion och rensning av anslutande ledningar.


Varför välja NB Perfect?
NB Perfect är en fogtät nedstigningsbrunn som används till självfallsledningar för spill- och dagvatten. Brunnen är objektsanpassad, mycket driftsäker och har optimal hydraulisk funktion. Den klarar dessutom stora anslutningar.

Det finns flera fördelar med Perfect-brunnen, valfria anslutningsvinklar och röranslutning i ledningens riktning – såväl horisontellt som vertikalt, är bara två av dem. Brunnen är gjuten i ett stycke av självkompakterande betong vilket säkerställer hög och jämn kvalitet.

NB Perfect är tillverkad av betong och har MG-fog för överbyggnad. Röranslutningar har tätningsringen ingjuten i vinklat läge för att passa ledningens lutning. Anslutningen för betongrör har PG-fog.

Bottendelen har mjukt utformade rännor, så kallad vallning, för att erhålla optimal hydraulisk funktion. Bottendelen tillverkas i dimensionerna DN 1000 och 1200 och kan förses med anslutningar för standardrör DN 150-1000 och PVC-/PP-rör DN 160-500. Det finns även en 1500-brunn för upp till 1200-anslutning

Leverans från 24 timmar efter godkänd ritning.

Läs mer genom att klicka på länken: Perfectbrunn

För anvisningar för utförande av markarbeten, montage och provning, ladda ner broschyren: Underjordisk Infrastruktur.

Vi hjälper dig hitta rätt
S:t Eriks hjälper dig gärna med produktval men också unika kundanpassningar. Du får hjälp med ritningar, materialspecifikationer och förskrivningsunderlag som lever upp till alla krav på hållbarhet, estetik och funktion.

Känner du till Sveriges VA-skuld?
Läs artiklarna Varför har vi en VA-skuld i Sverige?
Och Hur löser vi VA-skulden?

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår