Hållbara material till det offentliga rummet

Datum: 27 Apr 2023

Hur ser det egentligen ut i våra offentliga rum? Torg, parker, skolgårdar och tågstationer har olika syften. Men överallt ska människor kunna träffas och trivas på platser som är trygga. Det ska vara enkelt att orientera sig och tillgängligt för alla - oavsett om man har svårt att se och röra sig, eller besöker en plats för första gången.

Hållbara material och enkelt underhåll
För att offentliga pengar ska användas så effektivt som möjligt behöver materialen tåla decennier av tufft slitage och vara enkla att underhålla, utan att notan för klimatet blir för hög.

Unik och funktionell gestaltning
För landskapsarkitekter och stadsplanerare är det en svår balansgång att sätta en unik prägel på en plats och samtidigt ta hänsyn till alla mänskliga behov och tekniska krav som snöröjning, vattenflöden och grönska. Det kräver genomtänkta val av material och produkter, och någon gång ibland en unik produkt, särskilt framtagen för ändamålet.

Vi hjälper dig hitta rätt
S:t Eriks hjälper dig gärna med svåra materialval och unika kundanpassningar. Du kan få hjälp med ritningar, materialspecifikationer och förskrivningsunderlag som lever upp till alla krav på hållbarhet, estetik och funktion.

Mer om produkten Plantering och parkmöbler

Plantering och parkmöbler

En parkbänk eller en planteringsurna i betong har självklart sin givna praktiska funktion, men kan också genom sin placering och design förstärka platsens känsla och karaktär. De starka linjerna i betongens formspråk ger objekten en tidlös skönhet. De tillför en stabilitet som är tilltalande och trots den hårda ytan skapas ändå ett mjukt, inbjudande intryck. Parkbänkar och andra möbler av betong är inte bara praktiska föremål som står emot väder och vind utan också riktiga smycken i parker och trädgårdar.

Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Parkmöbler

Parkmöbler

Produktöversikt

Läs mer

Plantering och utsmyckning
Planteringskärl

Planteringskärl

Produktöversikt

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår