Snabbt, enkelt och hållbart med Terrakomp®

Datum: 20 Jun 2023

Terrakomp® är en svensk patenterad innovation som enbart saluförs av S:t Eriks och består av farthinder, refuger och rondeller som kan fås i stora eller små moduler, anpassade efter just ditt behov.

Enkel montering och tydliga monteringsanvisningar
Vid montering behövs inga professionella stensättare, vi har redan gjort förarbetet med alla svåra moment åt dig i vår fabrik. Vi tillhandahåller monteringsanvisningar att ladda ner som PDF eller för utskrift av farthinder, refuger och rondellelement samt dess olika moduler.

Spännande utförda projekt
I Norrtälje har vi prefabricerat ett helt gångfartsområde med ramper av natursten i varje ände och granithällar som köryta. Ytan ska tåla all sorts trafik och är därför dimensionerad för att klara av tung trafik också. Något som aldrig tidigare varit möjligt med hjälp av hällar.

Ett annat stort projekt finns i norrländska Älandsbro, en världsunik 500 meter lång, 3,5 meter bred refug, konstruerad av 395 Terrakompmoduler. Totalt är det 1500 kvadratmeter refug. Kolla in videon nedan!

Sju snabba

  • Tidsbesparande montage med en läggningstid på 1-2 dagar, istället för 2-3 veckor.
  • Hållbar och slitstark konstruktion med minimerad risk för sättningar och spårbildning.
  • Fem års garanti på moduler från Terrakomp® i enlighet med ABM 07.
  • Kan trafikeras direkt efter montering.
  • Vatten kan inte tränga ner i konstruktionen, och ogräs kan inte etablera sig.
  • Kan återanvändas om farthindret behöver flyttas eller demonteras.
  • Mindre negativ påverkan på samhället eftersom gator stängs av kortare tid.

Vi hjälper dig hitta rätt
S:t Eriks hjälper till med unika kundanpassningar och måttanpassade produktionsritningar utifrån den lösning som passar ändamålet bäst. Har du frågor kring projektering, AMA-koder eller behöver annat stöd kring Terrakomp® i ett föreskrivandestadie finns vi här.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår