Tapetfabriken

Nytt hotell och kontor har byggts.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Arcona

Stordalen flyttar in i gamla tapetfabriken.

Med Petter Stordalen som hyresgäst fick fastighetsägaren Atrium Ljungberg bokstavligen tänka utanför boxen. För att förverkliga den spektakulära idén om en ny typ av hotell och mötesplats i den anrika tapetfabriken i Sickla anlitade man Arcona.

Petter Stordalen var mäkta stolt under pressvisningen i juni 2021.

– Sickla? Det känns som att jag är i Brooklyn, New York, i ett kul, hippt, modernt hotell. Under det höga taket ryms reception, bar och à la carte-restaurang som också är ett communityområde. Detta är framtidens hotell, förklarade den kända hotellmagnaten entusiastiskt för det samlade pressuppbådet.

Fyra år tidigare fick Arcona uppdraget av fastighetsägaren Atrium Ljungberg att påbörja projekteringen. Tapetfabriken har fått sitt namn från den svenska tapettillverkaren Kåbergs som började sin verksamhet i huset redan 1906. Efter att ha fungerat som servicebyggnad åt Atlas Copco och kontor under ett antal år föddes idén hos Atrium Ljungberg att omvandla byggnaden för att tillföra ytterligare stadskvaliteter till det gamla industriområdet. Tanken var att bygga vidare på Sicklas industrihistoria genom att behålla byggnadens tegelfasad med en helt ny insida samt bygga på nya våningar i modern stil.


Relaterade projekt

AC Hydraulic A/S

AC Hydraulic A/S

Viborg

Modern kontorsbyggnad med särskilt stora solskydd


Advokatbyrån Vinge

Advokatbyrån Vinge

Tillbyggnad | Göteborg | > 100 Mkr

Tillbyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 10 våningar....

ÅF Huset

ÅF Huset

Nybyggnad | Göteborg | ca 330 mkr

Arkitektbyrån Design har ritat ÅF-huset i Göteborg som bildar port till stade...

ALD Bil

ALD Bil

Nybyggnad | Täby | ca 80 mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Täby. Själva byggnationen ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår