Postnord Solna

Ombyggnad av kontorshus i Solna. Själva byggnationen startade december 2021 med en beräknad byggtid på 13 månader till en uppskattad kostnad av 117 mkr.

Byggherre var Ursus Real Estate Management AS . Projektet utfördes i form av totalentreprenad som hanterades av Arcona som totalentreprenör.,..

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Arcona

Arcona fick i uppdrag av Ursus Real Estate Management AS att omvandla PostNords befintliga lokaler om 14.300 kvadratmeter (LOA) i kvarteret Polisen i Solna. Hyresgästanpassningen var en totalentreprenad i samverkan som startade i december 2021 och färdigställdes årsskiftet 2022/2023. Kontraktssumman var på ca 117 MSEK.

2004 flyttade Posten in i den av Arcona nybyggda spektakulära fastigheten Arken i kvarteret Polisen i Solna. Byggnaden som ritades av BSK Arkitekter karaktäriseras av modernitet, öppenhet och effektivitet och nominerades till priset årets nybyggnation i tävlingen Årets Byggen 2003.

PostNord har nu tecknade nytt hyresavtal för sitt huvudkontor med fastighetsägaren Ursus och fastigheten ska har nu förvandlats till en multi-tenant-byggnad där PostNord hyr de tre översta våningarna i byggnaden och resten av huset får nya hyresgäster. BSK har alltjämt varit med och har ritat ett framtidssäkrat och aktivitetsbaserat kontor som utformats för att skapa trygga arbetsmiljöer post-corona.

– Det känns tryggt och naturligt med valet av Arcona i denna viktiga hyresgästanpassning, en spännande vidareutveckling av en ikonisk fastighet. Inte minst på grund av de högt ställda kraven på kompetens och kunskap, men också flexibilitet och pragmatism i en mycket utmanande byggentreprenadsmiljö, säger Fredrik Kumlin, Chief Investment Officer på Ursus Real Estate Management.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att nu få vara med och omvandla fastigheten som vi byggde för ca 20 år sedan. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska leverantörer och i samband med förhandlingar om kontraktet har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider, säger Peter Kihlman, projektchef på Arcona.


Byggentreprenör
Arcona AB
Byggherre
Ursus Real Estate Management AS
Hyresgäst
PostNord AB
Totalentreprenör
Arcona AB

Projektdata

Hyresgästanpassning av kontorslokaler i Solna
PostNord kv Polisen
Solna
Solna
Stockholm
Värde(Milj.):
117 Mkr
Entr.form:
Totalentreprenad
Byggstart:
december 2021
Färdigt:
december 2022
Byggtid:
13 Månader
Skapades:
2022
Uppdaterades:
2022-07-05

Relaterade projekt

AC Hydraulic A/S

AC Hydraulic A/S

Viborg

Modern kontorsbyggnad med särskilt stora solskydd


Advokatbyrån Vinge

Advokatbyrån Vinge

Tillbyggnad | Göteborg | > 100 Mkr

Tillbyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 10 våningar....

ÅF Huset

ÅF Huset

Nybyggnad | Göteborg | ca 330 mkr

Arkitektbyrån Design har ritat ÅF-huset i Göteborg som bildar port till stade...

ALD Bil

ALD Bil

Nybyggnad | Täby | ca 80 mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Täby. Själva byggnationen ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår