EDGE Olympic

2015 öppnade OVG - numera EDGE Techologies - världens mest hållbara byggnad: EDGE på Zuidas i Amsterdam. För det nya huvudkontoret sökte EDGE Olympic återigen de mest innovativa och hållbara lösningarna. Byggnaden är till stor del cirkulär och har utvecklats med stor respekt för boendemiljön. Kontorsbyggnaden är en gammal, befintlig byggnad vars livslängd har gått ut. I stället för att riva byggnaden beslutade man att bygga om den. De två översta våningarna har till exempel en träkonstruktion som relativt enkelt kan demonteras för framtida återanvändning. Den här delen av byggnaden är därför också certifierad från vagga till vagga.

Att kombinera hållbarhet, design, flexibilitet och en hälsosam miljö innebär ofta att man måste göra val. Under utvecklingen av EDGE Olympic ville OVG inte kompromissa med någon aspekt. Och de lyckades. Exempelvis består belysningen i byggnaden av lysdioder. Användarna upplever detta som dagsljus (90 % samma som dagsljus) och blir mindre trötta. Jämfört med traditionell lysrörsbelysning förbrukar den också mycket mindre energi och har en mycket längre livslängd.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Dyson

EDGE Olympic på Zuidas i Amsterdam är den första av en ny generation av EDGE Technologies projekt. Med den senaste tekniken är kontoret starkt engagerat i användarens och miljöns välbefinnande. I den här byggnaden valdes Dyson Airblade Wash+Dry för tvättrummen, vilket sparar nästan 80 % koldioxid." - Erik Ubels, teknisk direktör EDGE Technologies.

Tvättön i tvättrummet har utformats speciellt för Dyson Airblade Wash+Dry handtorken. Den här handtorken har en platsbesparande design som gör att användarna kan tvätta och torka händerna direkt över diskbänken och är utformad för minimal miljöpåverkan. Den är sensorstyrd och sparar därför upp till 80 % vatten jämfört med vanliga kranar.


Produktkopplingar

Dyson Airblade Wash+dry

Det snabbaste sättet att torka händerna på ett hygieniskt sätt med HEPA-filtrerad luft.


Relaterade projekt

AC Hydraulic A/S

AC Hydraulic A/S

Viborg

Modern kontorsbyggnad med särskilt stora solskydd


Advokatbyrån Vinge

Advokatbyrån Vinge

Tillbyggnad | Göteborg | > 100 Mkr

Tillbyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 10 våningar....

Aecom

Aecom

Pretoria


ÅF Huset

ÅF Huset

Nybyggnad | Göteborg | ca 330 mkr

Arkitektbyrån Design har ritat ÅF-huset i Göteborg som bildar port till stade...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår