Designfrihet och funktionalitet i våtrumsmiljöer

Datum: 2 Feb 2021

Kraven på moderna badrum i privata hem och offentliga miljöer handlar om hygien, enkel rengöring, designfrihet och atmosfär. Med den utgångspunkten har Cosentino skapat en badrumskollektion i en unik kvalitet som inbjuder till funktionella helhetslösningar: handfat, duschkar och badrumsmöbler i perfekt interaktion med företagets storformats-skivor i de två ledande varumärkena Dekton® och Silestone®.

Smidiga materialval och enkel rengöring
Karakteristiskt för hela kollektionen är en önskan om kontinuitet, som ger möjlighet att skapa funktionella, rena interiörer genom ett enhetligt materialval - och format som minimerar antalet fogar. Det skapar inte bara lugn, utan säkerställer också den renhet som är väsentlig för att säkerställa en hög skyddsnivå mot bakterier.

Fokus på handfat och duschkar
Badkollektionen fokuserar på funktionella handfat och duschkar, som alla produceras i en färdig del och i storlekar från små enstaka hoar, till stora lösningar med fler hoar för handfaten. Cosentino erbjuder en hög grad av flexibilitet på kundspecifika speciallösningar som gör produkterna attraktiva för nybyggnationer och renoveringsprojekt – och ger inte minst 5 års garanti på produkterna i badrumskollektionen.

Materialens kvalitet
Badrumskollektionen innehåller två olika material:

Dekton®
Det ultrakompakta materialet Dekton® är en sofistikerad blandning av över 20 naturliga mineraler och produceras med hjälp av avancerad teknik som förändrar och komprimerar materialets naturliga struktur och får materialet att bindas samma. Noll porositet är lika med Dekton® som finns i ett brett utbud av färger och mönster med olika yt-utföranden. De alla har låg vattenabsorption, är fläckresistenta, slitstarka och reptåliga. Dekton® passar bra för väggar, golv, bänkskivor och inte minst handfat och duschkar.

Silestone®
Den robusta Silestone® består av +94% naturlig kvarts, och finns i mer än 100 färger med 3 olika ytutföranden – från dämpade toner med tydlig hänvisning till natursten till levande och kreativa designfärger. Silestone® uppfyller alla hygien-, rengörings- och underhållskrav - vilket ger alternativ för ett stort antal detaljer från standard- och jumboskivor för vägg- och golvmonterinf till handfat, duschkar och bänkskivor.

Teknisk rådgivning och sparring
På nationell, såväl som internationellt basis erbjuder Cosentinos specialiserade tekniska team rådgivning och sparring i samband med både renoveringsprojekt och nybyggen. Målet är dels att sprida kunskapen om de många kundanpassade designalternativen och därigenom öka den dagliga funktionaliteten i det färdiga projektet – men också att säkerställa problemfri integration i byggfasen.

Yrkesmässig gemenskap
Cosentino bjuder in sina professionella partners till en internationell professionell miljö, Cosentino WE, där arkitekter, inredningsarkitekter, stenhuggare och designers får exklusiv tillgång till kunskapsdelning, nyheter och inspiration. Vänligen kontakta Cosentino på 031 78 78 980 för mer information.

Mer om produkten Badrum

Badrum

Design och stil till badrummet

Integriteten är ett viktigt element i ditt hem, och ditt badrum är självklart inte något undantag. Du kommer att vilja skapa ett intimt utrymme där din familj kan känna sig bekväma, oavsett om du har ett litet eller stort rum att jobba med.

Cosentino erbjuder ett stort urval av stilar, så att du kan välja de färger och strukturer som du älskar, samtidigt som du njuter av sinnesro av att veta att materialen uppfyller alla dina krav på kvalitet, hållbarhet och hygien: minimalt antal fogar, bakteriellt skydd och låg porositet. Vad föredrar du, en klassisk eller modern stil?

Badrumsbänkar

Badrumsbänkar

Produktöversikt

Läs mer

Cosentinos handfat

Cosentinos handfat

Produktöversikt

Läs mer

Duschkar

Duschkar

Produktöversikt

Läs mer

Badrumsgolv

Badrumsgolv

Produktöversikt

Läs mer

Badrumsbeklädnad

Badrumsbeklädnad

Produktöversikt

Läs mer

Badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Produktöversikt

Läs mer

Cosentino produktguide
Dekton ultrakompakta ytor
Dekton kök & badrum
Dekton Slim - Badrum
Silestone kök & badrum

Referensprojekt från Cosentino Scandinavia AB

Grävlingen

Grävlingen

Stockholm

Skallan House

Skallan House

Göteborg

Vega tågstation

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår