Cosentino lanserar The Collection Dekton® 2020

Datum: 25 Mar 2020

Fyra nya serier i den ultrakompakta ytan.

  • Lanseringen av ”The Collection” är innovativ och kreativ från det spanska företaget i dess årliga skapande av nya färger och serier.
  • De nya färgerna för Dekton inkluderar fyra serier; premium-serierna Dekton® Liquid och Dekton® Chromica samt Avant-Garde'20 och Portfolio'20.
Cosentino, är det världsledande globala spanska företaget inom produktion och distribution av innovativa ytor för världen av arkitektur och design. Företaget utvecklar återigen sin sektor genom att lansera "The Collection", ett innovativt koncept och detta årets stora lansering av nya Dekton-färger och serier. Baserat på sitt engagemang för att skapa unika, banbrytande och exklusiva mönster ser företaget återigen till att det sticker ut från mängden. De har tagit fram ett nytt sätt att presentera och marknadsföra sina senaste produktnyheter under de kommande åren.

På detta sätt kommer "The Collection" -konceptet från och med nu att vara den grundläggande strukturen från vilken Cosentino kommer att lansera sina nya produkter på världsmarknaden. Detta gäller både serier och färger, såväl som för sina olika varumärken: Dekton®, Silestone® och Sensa by Cosentino®. Dessutom återspeglas denna nya metodik en mer universell segmentering. Därför kommer vissa kollektioner, med premiumkaraktär, endast vara tillgängliga för Cosentinos bästa kunder via företagets lojalitetsprogram.

Detta strategiska drag startar i år med den globala lanseringen av "The Collection Dekton® 2020", en kollektion som kombinerar fyra färgserier. Varje serie har sin egen distinkta personlighet, fyllda med avant-garde i sin design med olika stilar och utstickande drag. Det som utmärker sig mer än någonting är det flytande mönstren och elegansen i Dekton® Liquid-serien. En serie som varmt välkomnades vid det senaste Design-forumet i Miami och som designats av den Londonbaserade studion PATTERNITY. Naturens känsla och kärna har fångats i Dekton® Chromica som också sticker ut och är en serie designad i samarbete med Daniel Germani Designs.

En annan anmärkningsvärd nyhet är serien Avant-Garde‘20, tre exklusiva och färgglada banbrytande nyanser som ger stor effekt i olika inredningsutrymmen. Sist men inte minst, den fjärde serien i "The Collection Dekton® 2020" med namnet Portfolio'20, ett förslag inriktat på de som uppskattar färger inspirerade av klassiska stilar och naturliga toner.

Om Dekton® by Cosentino
Ultrakompakta Dekton® by Cosentino är ett revolutionerande och nytt innovativt material för arkitektur- och designvärlden, Dekton-ytan är en sofistikerad blandning av råvaror som används för att göra glas, porslin och kvartsytor. Dekton® skapas genom en teknik kallad TSP-teknik (Technology of Sinterized Particles) bestående av en innovativ ultra-komprimeringsprocess.

De unika tekniska egenskaperna hos Dekton® är överlägset skydd mot UV-ljus, repor, fläckar, termalchock samt minimal vattenabsorption. Dekton® kan återskapa alla typer av material med hög kvalitet. Ytan produceras i skivor av storformat (upp till 320 cm x 144 cm), med 5 olika tjocklekar (0,4cm, 0,8 cm, 1,2 cm, 2 och 3 cm). Dekton® är den perfekta ytan för ett brett utbud av applikationer, både inomhus och utomhus (fasader, utomhusbeläggning, beklädnad, bänkskivor, handfat etc.).

Som en del av vårt engagemang för hållbarhet och en cirkulär ekonomisk modell tillverkas olika Dekton®-färger med återvunnet material från produktens egen tillverkningsprocess. I 2016 erhöll Cosentino en miljödeklaration för Dekton®.

Dekton® har blivit vald som referensmaterial i olika arkitektoniska- och designprojekt över hela världen, som Rafa Nadal Academy by Movistar i Manacor, bostadsbyggnaden Valdebebas 127 i Madrid, 4 och 5-stjärniga Hipotels hotell i Palma de Mallorca, showroom Gunni & Trentino i Madrid, TOPA Sukalderia i San Sebastian, Archway Tower i London, Le Meridian hotell i Yilan (Taiwan), Cap Ferrat-byggnaden i Rio de Janeiro samt restaurangen The French Laundry av kocken Thomas Keller i Kalifornien.

Referensprojekt från Cosentino Scandinavia AB

Grävlingen

Grävlingen

Stockholm

Skallan House

Skallan House

Göteborg

Vega tågstation

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår