Roca presenterar sin Hållbarhetsrapport för 2022

Datum: 15 Sep 2023

Roca, som också är känt under LAUFEN-varumärket i Norden, är en global marknadsledare inom design, produktion och marknadsföring av badrumsprodukter. Företaget har just släppt sin hållbahetsrapport för 2022. Rapporten dokumenterar företagets betydande framsteg inom hållbarhetsområdet och visar hur Roca aktivt arbetar för att skapa en positiv påverkan på människor, vår planet och de framsteg vi gör.

Märkbara resultat inom hållbarhet;
De senaste fem åren har Roca lyckats minska sin vattenförbrukning med imponerande 47% och sina CO2-utsläpp med hela 39%. Den omfattande rapporten granskar företagets ESG-strategi och fokuserar på dess påverkan inom tre väsentliga områden: Människor, planet och utveckling.

Engagemang för hållbar utveckling
Roca har skrivit in hållbarhet i sitt DNA med en stolt historia som sträcker sig mer än ett århundrade tillbaka. Som en del av sitt hängivna åtagande för hållbar utveckling anslöt sig företaget till FN:s Global Compact för att aktivt arbeta mot att uppnå de hållbara utvecklingsmålen (SDGs).

Fokus på Människor, Planet och utveckling;
Roca Group strävar efter att förbättra människors livskvalitet samtidigt som de bidrar till miljöns bevarande. Detta åstadkoms genom att skapa gemensamt värde som möjliggör investeringar i utveckling av högkvalitativa arbetsplatser och miljövård. Rapporten framhäver åtta centrala områden inom Roca Groups ESG-strategi, inklusive avkolonisering, hållbara material och produkter, personlig utveckling, samhällsengagemang med mera.

Konkreta steg mot hållbarhet;
Företaget har tagit konkreta steg mot hållbarhet inom tre huvudområden:
Människor: Med en arbetsstyrka på över 21 000 anställda har Roca skapat en mångfald i sina anställda med över 80 nationaliteter. Utbildning betonas också, där företaget erbjöd över 132 000 timmars träning 2022, med en genomsnittlig tillfredsställelsegrad på 8,8. Planeten: Med en imponerande minskning på 47% i vattenförbrukningen sedan 2018, och en minskning på 39% i direkta CO2-utsläpp, är Roca Group nära att nå målet om koldioxidneutralitet före 2045. Företaget har också investerat i förnybara energikällor och cirkularitet.

Framsteg;
Roca Group åtar sig att generera delat värde, vilket återspeglas i en investering på 135 miljoner euro för att förbättra processer, digitalisering och hållbarhet. Företaget främjar också en innovationskultur genom partnerskap och investeringar inom öppen innovation.

Nya initiativ för ökad transparens;
För att kommunicera sina framsteg inom hållbarhet har Roca Group lanserat en ny hemsida, www.rocagroup.com. Här kan företagets hållbarhetsrapport läsas och nyckelindikatorer för framsteg inom Människor, vår Planet och den utveckling som görs konsulteras. Denna hållbara webbplats drivs av förnybar energi och anses vara en av de mest hållbara sidorna på internet enligt oberoende källor.

Om Roca Group;
Roca Group, grundad i Barcelona, är en global ledare inom design, produktion och marknadsföring av badrumsprodukter. Med över 21 000 engagerade medarbetare och närvaro i 170 länder fortsätter företaget att arbeta mot en mer hållbar framtid genom innovation, engagemang och en äkta passion för att förbättra samhället.

Det schweiziska varumärket LAUFEN har varit en del av Roca Group sedan 1999.

Referensprojekt från Laufen Sverige AB

Hotel and swimclub zenden, Maastricht
Pod camps bay hotel, Kapstaden
Pangu 7 star hotel, Peking
Murano resort, Paris

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår