Hotel and swimclub zenden, Maastricht


Hotel and Swimclub Zenden ligger i tre imponerande radhus i närheten av floden Maas i Maastricht. Byggnaderna innehöll ursprungligen endast en pool för simlektioner i slutet av sextiotalet. Under årens lopp har hotellrum och en yogastudio tillkommit. När det inte fanns mer plats i anläggningen vände sig ägarna till Wiel Arets Architects för renovering och omorganisation 2003.

Detta resulterade i en ikonisk och integrerad helhet. Inredningen är nu helt klädd i vitt. Nya funktioner placerades ut vid behov.

När gästerna kommer till hotellet möts de av en välkomnande lobby där de kan ta en drink, beundra hotellets pool eller helt enkelt njuta av den lila japanska lönnen på uteplatsen, som bildar kontrast till hotellets vita inredning. Från lobbyn kan gästerna gå ned i källaren, som har kvar sitt ursprungliga medeltida valv, för att beundra poolens safirblå vatten. Om gästerna i stället går upp för trapporna väntar nio hotellrum. Alla rummen har olika layout och domineras av ljuset som flödar in genom de stora fönstren och reflekteras i de rena, vita ytorna.

Inuti de nya rummen har duschar, toaletter och skåp samlats i olika block för att spara utrymme. Corian-bordsskivor och nattduksbord har byggts in i väggarna, tvättfat har placerats på rörliga hyllor, TV:n är inbyggd bakom spegelglas och badrumsdörrarna fungerar som speglar. Mörklila sängar och fåtöljer utgör en kontrast mot de vita, väggmonterade möblerna, vita keramiktvättställen, de ramlösa speglarna och de runda lamporna från LAUFENs arkitektdesignade ILBAGNOALESSI dOt-badrumsserie. Inom ramen för den minimalistiska designen kan etiska gäster göra sina egna avtryck som om de befann sig i sina egna hem.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Referensprojekt från Laufen Sverige AB

Pod camps bay hotel, Kapstaden
Swissôtel krasnye holmy, Moskva
Pangu 7 star hotel, Peking
Murano resort, Paris

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår