KARTELL • LAUFEN – Unika färger och kontraster

Datum: 17 Jan 2023

Utforska färgerna och skapa nya tillvägagångssätt för badrumsdesign


Bland LAUFENs breda utbud av sanitetsprodukter hittar du många spännande alternativ för att få en snygg och modern design till ditt badrum. En del av detta kommer till uttryck genom det svarta porslinet, som LAUFEN tillsammans med designföretaget Kartell har utvecklat en rad produkter med. KARTELL • LAUFEN-serien innehåller ett brett utbud av snygga produkter, men speciellt versionerna av svart keramik har fått stort gensvar från designentusiaster som besökt LAUFENs mässmontrar runt om i världen.

Frihet att skapa ett personligt badrum
Traditionellt har sanitetsporslin alltid varit vitt, med några periodbaserade omvägar som de retrogröna toaletterna. När något är sig likt under långa perioder blir det ofta tråkigt och detsamma gäller till exempel toaletter.

De svarta tvättställen och toaletterna från KARTELL• LAUFEN-serien erbjuder nya och unika designmöjligheter för badrummets uttryck, oavsett om du gillar starka kontraster eller vill ha en mer dämpad stil. Detta innebär inte att du måste ge upp de fördelaktiga hygieniska egenskaperna som porslin ger med dess hållbara egenskaper.

Ett svart handfat eller en svart vägghängd toalett kan antingen hjälpa till att skapa ett spännande blickfång eller ett lite diskret uttryck, beroende på hur resten av badrummet tar form. På så sätt ger det en betydligt större frihet att skapa resten av badrummet precis som du vill ha det. Färgen på produkterna är därför viktig att tänka på, eftersom de utgör viktiga fokuspunkter för badrummet.

Saphirkeramik ger vackra detaljer
Tvättställen ur serien KARTELL • LAUFEN har också lyckats utnyttja safirkeramikens fysiska egenskaper optimalt, där diskreta detaljer framträder efter hand ju längre man tittar på tvättställets design.

Safirkeramiken är ett särskilt hårt och slitstark porslin, som dessutom är otroligt formbar med tunna keramiska väggar och samtidigt en starkt markerad kant - en smal kantradie på 1-2 mm är möjlig här, medan traditionellt keramiskt material tillåter ca 7-8 mm.

Upptäck KARTELL • LAUFEN-serien och bli inspirerad!

Referensprojekt från Laufen Sverige AB

Hotel and swimclub zenden, Maastricht
Pod camps bay hotel, Kapstaden
Swissôtel krasnye holmy, Moskva
Pangu 7 star hotel, Peking

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår