Kungsportsavenyn 29-35

Nybyggnad av flerbostadshus i Göteborg med 66 lägenheter på 6 våningar. Själva byggnationen startade maj 2013 med en beräknad byggtid på 24 månader och med en yta på 12900 kvadrat.

Byggherre var Wallenstam Bostad och som arkitekter anlitades Wingårdh Arkitektkontor. Projektet utfördes i form av totalentreprenad som hanterades av Billström Riemer Andersson Bygg som totalentreprenör.

Tittar vi på andra företag som Byggfakta har kopplat till byggprojektet hittar vi exempelvis ELU Konsult som har deltagit som konstruktör, som ventilationsentreprenör arbetade VVS Teknik Ventilation i Krokslätt och Högbergs Rör i Borås anlitades som VS-entreprenör. Elinstallationerna hanterades av City El & Data i Väst.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

UBAB Ulricehamns Betong AB

UBAB, Ulricehamns Betong AB, levererar stommen när Wallenstam bygger om butikslokaler och ett helt nytt hyreshus ska uppföras på Kungsportsavenyn/Teatergatan. Entreprenör är Bra Bygg AB. Wallenstam är en av de större fastighetsägarna på Kungsportsavenyn och nu utvecklar de området kring Göteborgs paradgata. Våren 2011 genomförde Wallenstam en undersökning genom Turismens Utredningsinstitut om hur göteborgare och besökare vill utveckla området. Synpunkterna har man tagit till sig när planen utformats. En del i utvecklingsarbetet är att utöka handeln genom mer affärsyta med stora skyltfönster samt ett nytt hyreshus.

På Avenyn görs en ombyggnation av butikslokaler och på Teatergatan 30-36 rivs nuvarande hus och ett helt nytt med effektfullt utseende byggs upp. Arkitekt är Wingårdhs och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara våren 2015. – Vi är engagerade i hyreshuset på Teatergatan. Uppdraget är att leverera och montera sandwichelement, innerväggar, bjälklag, balkonger och trappor till de 66 lägenheter som byggs, säger Niclas Bengtsson, projektledare på UBAB. Logistiken blir tuff när Avenyn ska korsas med stora fordon. – Det är något utöver det vanliga men vi kommer att kunna hålla flödet för att bygga rationellt.

Det är ett sjuvåningshus som ska byggas mellan två befintliga fastigheter. I gatuplan blir det ljusa, öppna butiksytor. – Det här är första etappen, Wallenstam äger även fastigheten intill. Hyreshuset får ett speciellt utseende med vackert kilformade burspråk. – Vi gör bjälklag, dvs. golv och tak på burspråken, det kräver lite hantverkskunnande. Väggen täcks med platsbygd fasad. Nuvarande hus rivs under sommaren och efter att källaren platsgjutits börjar UBABs arbete med montage i början av 2014. – Wallenstam och BRA Bygg vet att vi har hög kvalitet och att vårt samarbete fungerar bra, det känns roligt säger Niclas Bengtsson om uppdraget.


Arkitekt
Wingårdh Arkitektkontor AB
Byggentreprenör
Billström Riemer Andersson Bygg AB
Byggherre
Wallenstam Bostad AB
Elentreprenör
City El & Data i Väst AB
Elkonsult
Kaba Konsult AB
Golventreprenör
Utsedd ej namngiven
Konstruktör
ELU Konsult AB
Målningsentreprenör
Utsedd ej namngiven
Totalentreprenör
Billström Riemer Andersson Bygg AB
Ventilationsentreprenör
VVS Teknik Ventilation i Krokslätt AB
Ventilationskonsult
Wikström Installationskonsult AB
VS-entreprenör
Högbergs Rör i Borås AB
VS-konsult
Wikström Installationskonsult AB

Projektdata

Nybyggnad av flerbostadshus, handel i Göteborg
Kungsportsavenyn 29-35
Teatergatan 30-36
Kv Örbyhus
Göteborg
Västra Götaland
Värde(Milj.):
Ej officiell
Entr.form:
Totalentreprenad
Bruttoyta:
12900
Lägenheter:
66
Våningar:
6
Byggstart:
maj 2013
Färdigt:
juni 2015
Byggtid:
24 månader
Skapades:
2009
Uppdaterades:
2015-10-19

Relaterade projekt

1200 tillfälliga bostäder i Skellefteå

1200 tillfälliga bostäder i Skellefteå

Skellefteå

Att producera och leverera 1 200 temporära bostäder till Solbacken i Skelleft...


280 studentlägenheter

280 studentlägenheter

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 280 lägenheter. Själva byggnation...

79&Park

79&Park

Nybyggnad | Stockholm | 400-500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Stockholm med 168 läge...

Akelius

Akelius

Utv. renovering | Rönninge | 50-70 mkr

Utv. renovering av flerbostadshus som uppgår till 3 byggnader i Salem med 720...