Fullriggaren Fyra

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Lindab Sverige AB

Helt fri utsikt över Öresund, ett sjönära läge i Malmös Västra Hamn och en mix av hög kvalitet och slående arkitektur gör Briggens nya kontorsfastighet Fullriggaren till en attraktiv fastighet i ett attraktivt A-läge. Att Briggen själva valt att lägga sitt nya kontor på ett av fastighetens totalt sex plan är därför inte direkt förvånande.

I Västra Hamnen är i princip alla nya kontorsprojekt miljöcertifierade, men det är bara ett av dem – Fullriggaren – som vunnit Sweden Green Building Councils förstapris i kategorien Miljöbyggnad 2012. ”Att vinna miljöpris innan byggnaden står färdig och idrifttagen kanske kan tyckas märkligt”, säger Filip Elland, hållbarhetssamordnare på Fastighets AB Briggen. ”Men det är ju framför allt under projekterings- och planeringsstadiet som projekt kan styras så att de kommer att uppfylla olika typer av miljökrav – energiförbrukning, fuktsäkring, hållbara materialval etc. Detta ger ett preliminärt beslut, vilket vi vann priset på, men inom två år skall detta också praktiskt verifieras.”

Fullriggaren består av fem kontorsplan och ett gatuplan som planerats för restauranger, butiker och annan service. Med sina karaktäristiska utskjutande fönsterpartier i kombination med ett svängt hörn utgör Fulriggaren ett nytt, spännande inslag i den ständigt växande stadsdelen Västra Hamnen.

”Vi har tagit ett policybeslut om att all vår nyproduktion skall miljöcertifieras enligt EU Green Building eller Miljöbyggnad, fortsätter Filip Elland. ”För oss var det därför självklart att vårt projekt Fullriggaren i Malmö skulle motsvara högt ställda krav på hållbar och miljövänlig drift. Genom att Fullriggarens energiförbrukning ligger 44 % under BBR-normen så kunde vi också uppnå såväl Green Buildings som Miljöbyggnads energikrav på 35 % lägre än BBR med råge.


Produktkopplingar

Luftburna rumsprodukter

Helt fri utsikt över Öresund, ett sjönära läge i Malmös Västra Hamn och en mix av hög kvalitet och slående ...


Relaterade projekt

280 studentlägenheter

280 studentlägenheter

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 280 lägenheter. Själva byggnation...

79&Park

79&Park

Nybyggnad | Stockholm | 400-500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Stockholm med 168 läge...

Akelius

Akelius

Utv. renovering | Rönninge | 50-70 mkr

Utv. renovering av flerbostadshus som uppgår till 3 byggnader i Salem med 720...

Äldreboende

Äldreboende

Nybyggnad | Kungälv | ca 155 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Kungälv med 110 läg...