X-dek® Takpanel

Datum: 23 Feb 2018

Kingspan X-dek® är den enda isolerade panelen på marknaden som kan användas där taklutningen är 0,6° och vid långa spännvidder.
NYTT: Nu finns X-dek® paneler med kärntjocklek 140 mm och U = 0.13 W / (m2 · K)

Den unika isoleringen hos X-dek klarar de framtida kraven från europeiska direktivet (EPBD). Dessutom har isoleringskärnan IPN FIREsafe ett högt brandmotstånd (REI 30). Därför kan denna product användas på nästan alla typer av byggnader, däribland offentliga sektorn, köpcentrum, sporthallar och badhus.

Med X-dek ges möjligheter för snabbt och enkelt montage I alla typer av väder, vilket skapar förutsättningar för att få byggnaden vädertät tidigare för att kunna påbörja arbeten inomhus snabbare. Tack vare dess höga lastkapacitet och låga vikt kan avgörande besparingar göras på den bärande stommen.

Ett PVC-membran som tätskikt finns tillgängligt som ytskikt på X-dek panelerna. Det finns också andra alternativ på ytskiktet, däribland stålplåt, bitumen och glasfiber (dessa kräver ett tätskikt ovanpå panelen). Det finns också ett stort utbud av tillbehör vilket gör X-dek till ett komplett taksystem. Det är värt att nämna att X-dek fungerar som underliggande bärverk vid gröna tak.

Referensprojekt från Kingspan AB

NKS - Nya Karolinska Solna

NKS - Nya Karolinska Solna

Nybyggnad | Solna | 0,5-4 mdkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Solna. Själva byggna...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår