Siktet inställt mot utsläppsfrihet och minskat koldioxidavtryck

Datum: 19 Sep 2022

Byggprojekt som redan i planeringsprocessen tar i beaktande fastighetens strukturer, leder till en helhet som värnar om miljön, och vars koldioxidavtryck är så litet som möjligt.

Hållbara resultat med design från Kingspan

Kingspans Quadcore-teknik är det första steget mot nollenergi – brandsäkert och miljövänligt.

Klimatförändringar, såsom kraftigare vindar, häftigare regn och kallare vintrar, förändrar konstruktionsbehoven i byggnader. Kingspans Quadcore svarar på detta behov.

Mikrocellerna i Quadcores isolationsmaterial har den bästa värmeisoleringen inom industrin, och materialet är dessutom utomordentligt brandsäkert. Istället för att göra isolering och väggar tjockare, får man 20 % bättre isolering med Quadcore. Quadcore-elementen är lätta och snabba att installera, och de tar ingen extra plats i anspråk, eftersom de inte kräver mer golvutrymme.

Hus och utsläpp i balans

39 % av koldioxidutsläppen kommer från bebyggda miljöer. Det är ett gott skäl att reflektera över energieffektiva lösningar och röra oss mot nollenergibyggande. På det sättet kan vi tillsammans bygga en hållbarare framtid.

Grundlig isolering förhindrar onödiga luftläckage, förbättrar effektiviteten i värmeregleringen, minskar energiförbrukningen, och skapar inbesparingar för de boende.

Låt oss bygga oss mot en renare framtid med Kingspans Quadcore.

Referensprojekt från Kingspan AB

NKS - Nya Karolinska Solna

NKS - Nya Karolinska Solna

Nybyggnad | Solna | 0,5-4 mdkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Solna. Själva byggna...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår