Undvika brand med Kingspans produkter

Datum: 14 Okt 2019

Mer än 40 års utmärkt brandskydd har visat att våra avancerade tak- och väggsystem av sandwichelement med en PIR-kärna ger ett effektivt skydd. Med sina överlägsna brandskyddande egenskaper skyddar Kingspans sandwichsystem människor, byggnader och produkter på ett heltäckande och effektivt sätt i enlighet med de krav byggnaden har med avseende på brandmotstånd och brandskydd.

Jämförande video
I filmen visas den imponerande skillnaden mellan våra speciellt framtagna paneler med IPN-isolering i panelkärnan och traditionella PIR- och PUR-paneler i ett verkligt brandscenario. De största fördelarna vid en brand är: - Låg antändningsförmåga, mindre spridning av elden samt mycket låg rökutveckling. Jämförelse mellan IPN, PIR och PUR.Brandtest
I den här videon ser vi hur den fantastiska motståndskraften hos vårt IPN-skum (PIR) klarar en brandtest under 75 minuter.

Brandtest med tidsperiod 75 minuter.

¨

Brandtekniska egenskaper och brandmotstånd
Här nedan kan du se de vanliga stegen i en brand och de steg där de brandtekniska egenskaperna och brandmotståndet hos sandwichelementen är extra viktiga.

Referensprojekt från Kingspan AB

NKS - Nya Karolinska Solna

NKS - Nya Karolinska Solna

Nybyggnad | Solna | 0,5-4 mdkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Solna. Själva byggna...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår