Socialt bostadsbyggande siktar på mångfald och placerar Siedle Touch på tröskeln

Datum: 28 Okt 2020

I nära samarbete med El:con förser Siedle bostäder med kommunikation mellan ute och inne, som ger plats för flera generationer under samma tak.

Bostadsprojektet går under namnet Generationernas Hus och bygger på tanken om att skapa en värdefull gemenskap tvärs över generationsgränserna med plats för alla. För att följa mångfaldstanken ända till dörren har en Siedle Touch-anläggning installerats. Den säkerställer ett estetiskt och modernt uttryck och en dörrkommunikation som är tillgänglig för alla.

Intuitiv dörrkommunikation
Med Siedle Touch handlar det om ett användarvänligt kommunikationssystem, som tillgodoser alla åldrar och tillhörande behov. Systemet är dessutom särskilt avsett för ett större antal boende, vilket är fallet hos Generationernas Hus.

”Siedle Touch är en lämplig lösning för projektet Generationernas Hus, då systemet är flexibelt och intuitivt att använda, det sörjer touch-panelen för” säger Ulrich Bech, säljare hos Siedle Nordic A/S, och fortsätter:

”Touch-panelen gör det lätt att söka efter den boende man vill ringa på hos, så man slipper leta efter en boendes namn bland en massa fysiska knappar. När man ringer upp får man dessutom en visuell bekräftelse i systemet, så man vet att påringningen går fram. Det är alltså ett mycket enkelt och överskådligt system.”

Ett säkert och tryggt val
Utöver att vara ett användarvänligt kommunikationssystem sörjer Siedle Touch för att de boende kan känna sig trygga. Det finns nämligen en kamera inbyggd i dörrstationen, som gör att de boende alltid kan se vem de släpper in i sitt hem. Dessutom är systemet utrustat med ett kodlås, som har en roterande knappsats. Det garanterar en åtkomstkontroll med maximal säkerhet.

Ett system som håller i årtionden
Siedle Touch har de rätta förutsättningarna för att säkerställa många års användning. Systemet är nämligen tillverkat i högkvalitativa material som sörjer för lång hållbarhet och minimalt underhåll. Därmed är det också ett system som tar hållbarhetsaspekterna på allvar.

”Siedle Touch har en mycket lång livslängd, som normalt ligger mellan 20 - 30 år. Om en modul mot förväntan skulle gå sönder erbjuder Siedle byte av den specifika modulen. Man behöver alltså inte byta ut hela anläggningen” säger Ulrich Bech.

Siedle Touch-anläggningen kommer att exponeras för särskilt hårda väder- och vindförhållanden, eftersom den är placerad intill Aarhus hamn. Detta är dock inget hinder för den långa livslängden.

”Siedle Touch är, precis som Siedles övriga produkter, en mycket slitstark anläggning, som är tillverkad i exceptionellt hög kvalitet, och som kan tåla otroligt mycket. Därför tål anläggningen också att placeras precis intill vattnet” säger Ulrich Bech.

Bostadsbyggnadsprojektet och de tillhörande Siedle Touch-anläggningarna ska stå klara under loppet av hösten och vintern 2020 och kommer att innehålla både ungdoms-, familje-, äldre- och vårdhemsbostäder samt en daginstitution.

Referensprojekt från Siedle Nordic Filial Sverige

Chesa Futura

Chesa Futura

St. Moritz

Hotel Q

Hotel Q

Berlin

Antivilla

Antivilla

Berlin

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår