Nyckellöst äldreboende med helt nytt, säkert och fullt skalbart passersystem

Datum: 26 Nov 2021

Markusgården i centrala Aalborg är ett nybyggt äldreboende med 73 demensanpassade bostäder plus serviceyta, där man från början hade bestämt att hela huset skulle vara nyckelfritt. Erik Fals El-Teknik har installerat ett komplett Siedle Secure system med porttelefoni och elektroniskt online-låssystem från Siedle Nordic. Det ger stor funktionalitet, trygghet och säkerhet för såväl boende som personal.

Trygghet för boende och personal
Vårdboendet Markusgården är byggt efter visionen att skapa de bästa ramarna för ortens invånare, varav en stor del måste förväntas vara dement i någon mån. Därför finns ett särskilt stort behov av trygghet, användarvänlighet och hemtrevnad, både i bostäderna och i de gemensamma utrymmena.

Framtidens teknik för äldreboenden
Ägaren Per Jensen från Erik Fals El-Teknik säger att det nya Siedle Secure-systemet för Markusgården är ett fullt skalbart elektroniskt system som kan styras online, dvs över internet, från vaktmästarens kontor en bit från byggnaden.

– Tillsammans med Siedle Nordic bedömer vi att denna teknik kommer att forma framtiden för t.ex. moderna äldreboenden. Förutom att de boende kan ta sig in i sin bostad utan nyckel finns ett kassaskåp i varje bostad som endast den boende och utvalda anhöriga har tillgång till samt ett medicinskåp i varje bostad som endast personalen har tillgång till. Alla ges åtkomst via tagg/passerkort i anslutning till ett elektroniskt lås, där man annars normalt skulle ha använt nyckel och vanligt lås. Alla de installerade elektroniska låsen på Markusgården är en del av ett säkert och mycket användarvänligt, unikt Siedle Secure-system, som enkelt kan skalas, ändras och kodas om kontinuerligt, framhåller Per Jensen.
Ulrich Bech, som är säljare och projektledare från Siedle Nordic säger:

– När man installerar ett system som på Markusgården tillåter det, ända in i det enskilda låset, att definiera och styra vem som har tillgång till vad, och detta kan enkelt ändras löpande efter behov.
Skalbart och helgjutet system
Per Thomsen, Adm. Direktör för Siedle Nordic A/S säger:

– Vi har för detta aktuella projekt levererat Siedles senaste passersystem Siedle Secure. Vi på Siedle Nordic kommer framöver att använda denna term för hela lösningsmodellen för passerkontroll och porttelefoni, eftersom den övergripande systemtekniska lösningen handlar om säkerhet och trygghet. Som en av våra riktigt bra partners har Erik Fals A/S sålt Siedle Nordic-lösningsmodellen för byggprojektet Markusgården i Aalborg. Tanken med lösningen för detta äldreboende är att skapa en trygg, säker och funktionell miljö för både boende och vårdpersonal.
Dörrtelefoni med samtal till appen
Markusgården är öppen mellan kl 08 till 16. Besökare som anländer efter kl 16 ringer på porttelefonen och ett samtal upprättas till respektive avdelning. Samtalet sker via en app på en SmartPhone. Personalen kan alltså se, höra och tala med personen utanför samt öppna dörren via appen.

Ulrich Bech från Siedle Nordic säger:

– Det här är en relativt ny funktion. Porttelefonen utanför består av en kamera, en tryckknapp, en högtalare och en tagg-/kortläsare. Besökare med dålig hörsel kan via en symbol på porttelefonen se om dörren är öppen. Placeringen av porttelefonens höjd har överenskommits med Aalborg kommun så att systemet kan användas av både fotgängare och rullstolsburna. Dörrstationen är givetvis anpassad efter entréns färg så att arkitekturen är på plats, avslutar Ulrich Bech.
Lång systemlivslängd och små driftskostnader
Det installerade Siedle Secure systemet på Markusgården är väl beprövat och lämpar sig utmärkt för både nybyggnation och befintlig byggnation. När den väl är installerad är den mycket billig att använda. Siedles produkter är kända för att ha en livslängd på 20-30 år.

Referensprojekt från Siedle Nordic Filial Sverige

Chesa Futura

Chesa Futura

St. Moritz

Hotel Q

Hotel Q

Berlin

Antivilla

Antivilla

Berlin

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår