Siedle Secure ger frihet och säkerhet när lösningen är genomtänkt från start

Datum: 5 Jun 2024

Siedle Secure förvandlar 'Botilbud Bakken' i Aalborg, Danmark, till en högteknologisk byggnad med marknadens högsta säkerhetsnivån inom passersystem. Med detta nyckellösa system har du full kontroll över vem som har tillgång till byggnaden, bostäderna, medicinskåp, personalrum, medicinrum osv. och allt loggas. Det är ett fullt skalbart system som inte kan hackas och där nyckeltokens inte kan kopieras.

'Botilbud Bakken' i Aalborg är ett nybyggt, modernt boende för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Med det nyckellösa passerkontrollsystemet 'Siedle Secure' har den nya byggnaden redan från början betonat och stärkt platsens värdegrund, funktionalitet och säkerhetsnivå för både boende, anhöriga och personal.

Att leva sitt eget, fria liv
Ett nyckellöst 'Siedle Secure' passersystem bidrar till att ge boende på långtidsvårdsanstalter stor frihet, trygghet och bekvämlighet i sina liv, samt goda arbetsförhållanden för personalen i vardagen. Men när man bygger nya vårdhem, institutioner och boenden för funktionshindrade är det viktigt att beställare, arkitekt och rådgivare tänker på rätt lösning redan från början. Det är precis det man gjort på 'Botilbud Bakken' i Aalborg.

Försäljningschef Allan F. Mikkelsen berättar här om det lyckade exemplet:
– Vår ’Siedle Secure’-lösning har bidragit till att skapa värde och förverkliga långtidsvårdsanstaltens huvudidé för detta boendeerbjudande för personer med fysiska funktionsnedsättningar – nämligen att skapa en trygg och fungerande ram där den enskilde boende kan leva sitt eget fria och individuella liv, smidigt och tryggt, där man kan välja gemenskapen till och från och där personalens dagliga uppgifter samtidigt underlättas och stöttas.

– Vår ’Siedle Secure’-lösning har bidragit till att skapa värde och förverkliga långtidsvårdsanstaltens huvudidé för detta boendeerbjudande för personer med fysiska funktionsnedsättningar – nämligen att skapa en trygg och fungerande ram där den enskilde boende kan leva sitt eget fria och individuella liv, smidigt och tryggt, där man kan välja gemenskapen till och från och där personalens dagliga uppgifter samtidigt underlättas och stöttas.

– Tillsammans med vår Siedle-Studio Partner har vi varit med från projektets start, och deltagit i planering och design efter användarnas önskemål. Det här ärendet kommer i framtiden att användas som erfarenhets- och referensgrund när det gäller att hitta rätt lösningar för moderna och trygga äldreboenden, institutioner och boenden för funktionshindrade, konstaterar Allan F. Mikkelsen. – Därför vill vi visa hur vi har löst uppgiften här i 'Botilbud Bakken'.

Allt från porttelefonsystem till passerkontroll
Siedle har i samarbete med certifierade Siedle-Studio Partner Erik Fals A/S levererat lösningen här till 'Botilbud Bakken' i Aalborg och tekniken inkluderar de trådlösa elektroniska dörrbladsläsare och elektroniska skåplås från Simons Foss, som är en integrerad en del av "Siedle Secure" -systemet.

– Den valda lösningen har en porttelefon utanför, där man kan ringa den boende man vill besöka. Du har även möjlighet att trycka på en knapp som ringer upp personalen, som kan öppna ytterdörren. Personalen rör sig överallt i byggnadskomplexet, men kan ringas upp via en app. Sedan kan de prata med besökaren och eventuellt släppa in dem i byggnaden.

– De boende själva, och anhöriga med nyckelbricka, kan ta sig in med nyckelbrickan.

– Det installerade systemet är integrerat i byggnaden, och ger säker passerkontroll och bekväm flexibilitet för boende, anhöriga och personal, med en mycket hög säkerhetsnivå, förklarar försäljningschef Allan F. Mikkelsen från Siedle Nordic A/S.

Bekvämt, säkert och användarvänligt
Siedle Secure är en nätverksanknuten säkerhet som enkelt sköts av personalen på boendet. Här får du hög kvalitet och användarvänlighet för pengarna, och det krävs ingen speciell kompetens för att administrera och använda systemet.

– På Siedle Nordic lyssnar vi på användarnas önskemål och till byggarnas krav och visioner, framhåller Allan F. Mikkelsen. Produkten 'Siedle Secure' säkerställer enkel och nyckelfri åtkomst och erbjuder säkra passersystem som kan skalas efter behov. Ett mångsidigt, flexibelt och bekvämt system som är användarvänligt och mycket funktionellt i vardagen.

– Håll nyckelbrickan mot läsfältet för att öppna en dörr. Detta fungerar tillförlitligt och är underhållsfritt, säger Allan F. Mikkelsen. – Vårdpersonalens nyckelbricka gäller på alla hem och ger åtkomst till medicinskåpen. Den boendes nyckelbricka ger endast åtkomst till den egna bostaden.

– Det här är en kombination av online- och offlineenheter. Alla medicinskåpslås är trådlösa och offline och endast personal har tillgång till dem.

Allan F. Mikkelsen tillägger: – Vårdpersonalen 'köper' tillgång till en boendes medicinskåp för en dag i taget, genom att hålla upp nyckelbrickan mot en trådbunden webbläsare utanför boendets hem. På så sätt uppdateras nyckelbrickan automatiskt för att kunna öppna medicinskåpet inom de närmaste 24 timmarna. Denna behörighet tilldelas nyckelbrickan. Det betyder att om en anställd skulle tappa sin nyckelbricka av misstag, kommer den inte att fungera efter 24 timmar, förrän brickan uppdateras en gång till. Om en anställd kommer och säger att en nyckelbricka har tappats bort går man naturligtvis in och tar bort nyckelbrickan digitalt i systemet. Då kommer den inte längre att kunna uppdateras. I loggen kan du se vilka åtgärder som har vidtagits.

Om 'Botilbud Bakken'
Huvudtanken i det nya boendeutbudet är att den enskilde ska kunna leva ett liv på sina villkor. Det ska gå att välja sällskap till och från på samma sätt som vi minns det från villasamhället. Det nya boendeutbudet blir en plats där man kan bo vägg i vägg, men ändå separat. Boende, anställda och anhöriga har varit nära involverade i utvecklingen av byggnaden som är på 3 300 m2 och omfattar gemensamma utrymmen och 36 bostäder på cirka 75 m2 vardera. De flesta bostäder förvaltas av Himmerland Boligforening, och de återstående bostäderna är tillfälliga tränings- och avlastningshem under Aalborg kommuns administration.

Byggare av projektet är Himmerlands Boligforening och Aalborg kommun.

Byggnaden ligger i Aalborg Östra, bredvid kulturcentret Triangle, och ersätter Syrenbakken i Nørresundby. Byggherrens rådgivare är C.F.Møller A/S och huvudentreprenör är Arne Andersen, Vrå A/S. Leverantör av passerkontroll och intercomsystem är Siedle Studio Partner Erik Fals A/S.

Invånarna på 'Botilbud Bakken' är medborgare med ärvda hjärnskador och andra neurologiska störningar.

Mer om produkten Passerkontroll

Passerkontroll

Fingeravtrycket, en sifferkod, ett kort eller en transponder: Alla kompletterar eller ersätter den vanliga nyckeln. Siedle integrerar modern passerkontroll i kommunikationssystemen Siedle Steel och Siedle Vario.

Fingerprint

Läs mer

Elektronisk nyckel

Läs mer

Kodlås

Läs mer

Kortläsare

Läs mer

Användningsspektrum

Läs mer

Nedladdning
Katalog
Konfigurator
Siedle - Kvalitet på tröskeln
Kataloger och broschyrer
Teknisk dokumentation

Referensprojekt från Siedle Nordic Filial Sverige

Chesa Futura

Chesa Futura

St. Moritz

Hotel Q

Hotel Q

Berlin

ARCUS Sports Clinic
Antivilla

Antivilla

Berlin

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår