Siedle Classic skapar ringar på vattnet på Östermalm

Datum: 12 Maj 2022

Siedle Classic-produkter passar bra i byggnader i Art Deco/Swedish Grace-stil i t.ex. Stockholm


En Brf på Östermalm i Stockholm har fått en Siedle Classic-porttelefon installerad i sin fastighet, en byggnad i Art Deco/Swedish Grace-stil.

Richard Henriksson, ansvarig säljare på Siedle Nordic berättar:
Vi har haft flera projekt i många äldre, fina byggnader i denna del av Stockholm. Detta har skapat en ”ringar på vattnet”-effekt med förfrågningar från kunder som vill höja säkerheten i fastigheten genom att modernisera både med porttelefoni och passersystem men behålla det klassiska och traditionella utseendet på sin entré. Då har Siedle varit ett självklart val på flera av dessa projekt.
Siedle Classic-porttelefon i Brf’en på Östermalm är utförd i högglansmässing, så dess utformning och stil matchar entrén.

Richard Henriksson påpekar:
Med Siedle’s produkter kan vi skräddarsy utformningen utifrån kundens önskemål och behov, allt från materialval och färg på fronten men också antalet anropsknappar och hur portregistret ska monteras, exempelvis: Pelarmontage, utanpåliggande, infällt och t.o.m montering direkt i glaset. Siedle är förknippad för dess design och kvalité, av både slutkunder/brukare, arkitekter, konsulter och installatörer.
Föreningen valde att samarbeta med Denckert Installationer, som är en autoriserad Siedle-partner i Stockholm sen 2015, för installationen av nya porttelefon-systemet och passerkontrollen i fastigheten.

Michael Gillenfelt, ansvarig projektledare på Denckert Installationer AB berättar:
Arbetet med installationen gick enkelt och smidigt då föreningen var väldigt pålästa med Siedle’s produkter vilket underlättade vårt arbete avsevärt. Under några års tid har vi gjort flest installationer med Siedle Classic-serien och tittar vi på aktuella förfrågningar från Brf’er verkar ”Classic-trenden” hålla i sig. När det kommer till våra andra affärsområden som sjukhus, kontor och nyproduktion är fördelningen mellan Siedle’s Classic-, Steel- och Vario-serierne ganska så jämn,” berättar Michael Gillenfelt, ansvarig projektledare på Denckert Installationer AB.
Byggnad i Art Deco/Swedish Grace har nu porttelefon från Siedle

Talesman för BRF'en säger:
Swedish Grace har en tydlig formgivning med raka linjer och mönster, enkelhet och ger ett intryck av exklusivitet. När vi jämförde olika entréer och stilar så märkte vi att många gav fördel till funktion före stil. Det första intrycket man får av huset är bland annat entrén och där ville vi lägga tyngd på Art Deco/Swedish Grace med Siedle’s alternativ. Vi valde bort skärm och portkod för att lämna ett intryck av klassisk uppringning för att samtidigt hålla portregistret anonymt och exklusivt. Alla funktioner döljer sig via en app med krypterade RFID-taggar, vilket passar Art Decos karaktäristiska och exklusiva drag.

Vi behöver stil, säkerhet och funktion, framför allt för de som förlitar sig på modern rörlighet. Med Siedle’s produkter kombineras funktion, säkerhet och stil. Vi är idag ett nyckelfritt hus som kan spärra borttappade RFID-nycklar, dela upp tillgång till huset efter behov och arbetstider. Då Siedle har funnits så länge var det lätt att ”gå tillbaka i tiden” med referensbilder och se att ett portregister från Siedle åldras väl. Vi kunde därför hitta en modern lösning med klassisk stil som håller många år.

Referensprojekt från Siedle Nordic Filial Sverige

Chesa Futura

Chesa Futura

St. Moritz

Hotel Q

Hotel Q

Berlin

Antivilla

Antivilla

Berlin

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår