Planet Passionate 2030

Datum: 24 Aug 2020

Vi har kommit in på 2020-talet och nått en kritisk punkt vad gäller klimatåtgärder. Även om det har funnits större medvetenhet och snabbare förlopp i klimatförändringarna under de senare åren, har detta inte resulterat i ökade åtgärder. FN:s senaste rapport (Emission Gap Report 2019) Vi nu är på väg att missa målet att begränsa den globala uppvärmningen till 1.5°C i slutet av detta århundrade.

Våra åtgärder under detta decennium kommer att medföra stora konsekvenser för planetens och samhällets välfärd Tillsammans, genom engagemang, starkare politiska åtgärder och verkningsfull handling måste vi nu uppnå en 7.6% utsläppsminskning varje år mellan 2020 och 2030. Att ta itu med denna gigantiska utmaning kräver brådskande åtgärder inom alla sektorer.

En stor del av denna utmaning består i att vi som samhälle inte har tagit tillräckligt stort ansvar för att minska utsläppen. Vi måste få fler att engagera sig för att skydda vår framtid. För oss i byggsektorn är det ingen nyhet att byggbranschen är en av de största orsakerna när det gäller koldioxidutsläpp i hela världen. Idag står byggandet och driften av byggnader för 36% av den globala energianvändningen och för 39% av de energirelaterade CO₂ utsläppen.

Vi konsumerar en stor mängd av utvunna resurser och ansvarar för ca 30% av allt avfall till deponi. Den globala boytan förväntas fördubblas fram till 2060 och med en ökande energiförbrukning kommer denna trend att accelerera. Det är uppenbart att det finns en möjlighet att utveckla byggbranschen ytterligare för att hjälpa till att tackla utmaningen och kraftigt minska dess miljöpåverkan.

Nästa steg på vår resa är Planet Passionate - Vårt nya 10-åriga globala hållbarhetsprogram, som siktar på att påverka tre globala problemområden: Klimatförändring, Cirkulär ekonomi/återvinning och bevarande av vår natur.

Våra övergripande mål är:

• Att avsevärt minska ekologiska fotavtryck när vi fortsätter att utöka vår globala verksamhet(footprint – ekologisk fotavtryck)
• Ytterligare förbättra miljöprestandan i våra produkter. (Detta är samma som ovan för mig? Kontinuerligt förbättra våra produkter prestanda till fördel för miljön)
• Kraftfullt bistå till att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling

Referensprojekt från Kingspan AB

NKS - Nya Karolinska Solna

NKS - Nya Karolinska Solna

Nybyggnad | Solna | 0,5-4 mdkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Solna. Själva byggna...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår